Sleutel ligt in Helmond

FC Dordrecht op de rand van deelname aan play-offs

Een verdere verfraaiing van de toch al flonkerende thuisbalans heeft FC Dordrecht op de rand van deelname aan de play-offs gebracht. Ook FC Oss ging, zij het met moeite, voor de bijl aan de Krommedijk: 3-2. Bij periodewinnaar Helmond Sport ligt komende vrijdag de sleutel tot seizoensverlenging.

Halverwege het duel was FC Dordrecht virtueel deelnemer aan het competitie-extraatje. Op de slotdag van de competitie kunnen MVV en Fortuna Sittard of Go Ahead Eagles (beide ploegen treffen elkaar in Limburg) de als achtste gerangschikte Dordtenaren op de ranglijst nog voorbij.

Tegen FC Oss speelde het span van interim-trainer Virgil Breetveld niet de meest overtuigende confrontatie voor eigen publiek. De openingsfase was het aantrekkelijkste deel, met kansen aan beide kanten. Cees Keizer testte de reactiesnelheid van FC Dordrecht-doelman Nick van der Ploeg, Nick Coster raakte de lat met een striemend schot en voormalig Dordtenaar Marcel van der Sloot krulde een schot net naast de voor hem verkeerde kant van de paal. De thuisploeg besloot een spetterende start met doelpogingen van Shabir Isoufi (naast na fraaie combinatie) en Santy Hulst (redding van doelman Van Trier).

Pas na zeventien minuten viel de eerste overtreding van de wedstrijd te noteren. In die fase stabiliseerde de wedstrijd zich, maar juist dat bleek de stilte voor de Dordtse storm die zestig doeltreffende tellen woedde en tot tweemaal schade aanrichtte voor de Brabantse bezoekers. Uit een corner van Shabir Isoufi knikt Cecilio Lopes seizoens-treffer nummer zestien binnen en vlak na de aftrap stuurde Jeffrey Rijsdijk de koele Santy Hulst succesvol richting Vincent van Trier: 2-0.

Die luxueuze positie bleek geen opmaat voor een gemakkelijke afwikkeling. Een vrije trap van Van der Sloot kon heel gemakkelijk door Aleksandar Stankov worden binnengetikt bij de tweede paal en de marge was gehalveerd: 2-1. Dat voedde de idee bij FC Oss, waar Richard Arends na ruim een half uur de plaats onder de lat innam van de niet topfitte Van Trier, dat er wel degelijk iets te halen viel aan de Krommedijk, waar alleen FC Zwolle in competitieverband een zege registreerde als uitploeg. Dammyano Grootfaam en Dordtenaar Bart van Muyen, nog steeds recordhouder met het meest aantal gespeelde duels voor FC Dordrecht, waren dicht bij de gelijkmaker.

In de neergutsende regen gaf Sebastian Sumelka, die zijn 23ste verjaardag vierde, FC Dordrecht een zetje richting de play-offs. De verdediger ging afgrijselijk in de fout en gaf Santy Hulst vrije doortocht naar zijn dertiende treffer van deze voetbaljaargang: 3-1. In de slotfase, waarin Tom Beugelsdijk nog tegen een gele kaart aanliep waardoor hij het duel met Helmond Sport mist, deed Mark Redshaw nog iets terug namens de bezoekers, die de Dordtse overwinningspret echter niet meer konden bederven.

Opstelling FC Dordrecht: Van der Ploeg; Gielisse, Beugelsdijk, Versluis, Amevor; Hulst, Post, Rijsdijk (61. Kousemaker); Coster (85. Mayele), Lopes, Isoufi (61. De Vogel).

FC Oss: Van Trier (32. Arends); Antonio Stankov (81. Redshaw), Sumelka, Van Muyen, Janssen; Intezar, Van der Sloot, Keizer; Koot (72. Nelemans), Aleksandar Stankov, Grootfaam.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.