Simon Kistemaker overleden

Gisteravond heeft FC Dordrecht het nieuws ontvangen dat oud-trainer Simon Kistemaker op 81-jarige leeftijd is overleden.

Kistemaker was twee periodes trainer van DS’79. In het seizoen 1984-1985 en van 1986 tot 1989. In die korte periode heeft hij enorm veel betekend voor onze club. Als geen ander kon Kistemaker een sfeer creëren en ervoor zorgen dat heel Dordrecht voor het eerst trots was op DS’79. Onder zijn leiding zijn onder andere Marco Boogers, Hans Stout en Gerrie Slagboom groot geworden. In het succesvolle seizoen 1986-1987 groeide het uit tot idolen. Met de twaalfde man langs de kant speelde DS’79 uiteindelijk nacompetitie. En hoe dat afliep kan iedere Schapekop zich nog wel herinneren. In Leeuwarden promoveerde we dat jaar naar de Eredivisie! Dat jaar was een van de mooiste seizoenen in de historie van onze club met een hoofdrol voor ‘’De Kist.’’

De laatste jaren trok Kistemaker zich noodgedwongen terug uit de voetbalwereld na ziekte. Gisteravond overleed hij aan de gevolgen van kanker. FC Dordrecht wenst alle nabestaanden veel sterkte met dit verlies. De herinneringen van het succesvolle seizoen zullen altijd bij blijven op de Krommedijk.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.