Shabir Isoufi zet geduld om in een goed optreden

,,Een probeersel,” noemde interim-trainer Virgil Breetveld van FC Dordrecht de keuze om met Shabir Isoufi als buitenspeler op de linkerflank te starten. Een gok, die goed uitpakte. Want de Feyenoorder, die halverwege het seizoen naar Dordrecht kwam om speelminuten te maken, zag zijn op de proef gestelde geduld eindelijk beloond met een basisplaats, een sterk optreden en een fraaie treffer.

,,Tot nu toe was het sprokkelen van speelminuten voor mij,” blikte Isoufi, die liever op ‘tien’ speelt maar eerder in zijn voetballoopbaan al vanaf de zijkant acteerde, terug op de voorbije maanden aan de Krommedijk. ,,Het was hopen op een kans en die kreeg ik eindelijk vanavond. Ik wist het al een aantal dagen en heb het zo goed mogelijk proberen in te vullen. Ja, ik kijk tevreden terug op deze wedstrijd. Bij de eerste twee goals was ik ook betrokken en de laatste treffer zat er wel erg lekker in. Dit geeft me vertrouwen.”

Breetveld toverde een grijns van oor tot oor op zijn gelaat. ,,Het was duidelijk dat het na voorbije maandag in Eindhoven niet slechter kon. We wilden wat anders proberen en hadden met een getergde Nick Coster en een overtuigende Shabir Isoufi gif aan de zijkanten. Die snelle openingstreffer was een enorme opsteker en daarna zijn we tegen deze tegenstander niet meer in de problemen geweest. Een hele lekkere zege met het oog op Go Ahead Eagles. Daar zullen we het aanmerkelijk zwaarder krijgen. Maar na trainingen op zaterdag en zondag moeten we ook voor die wedstrijd weer klaar zijn en proberen een resultaat neer te zetten.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.