Serious Request naar FC Dordrecht

3FM Serious Request  is een jaarlijks terugkerende actie in de week voor Kerstmis van de radiozender 3 FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis.

Drie dj’s zijn zes dagen opgesloten in het glazen huis en eten gedurende die periode niet. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraars. Daarnaast worden er veel acties georganiseerd om geld op te halen voor het Rode Kruis. Eén van deze acties zal plaatsvinden in ons stadion.

Op 20 december 2014 na “FC Dordrecht – FC Groningen” gaat een 3FM-team samengesteld door Ramon Verkoeijen en Sander Lantinga (ook bekend als: De Klusjesmannen) het in het Riwal Hoogwerkers Stadion opnemen tegen het RTL Sterrenteam (o.l.v. Bert van Marwijk!). O.a. Humberto Tan, Yes-R, Henk Bres, Charly Luske en Glenn Helder zullen hun opwachting maken op de Krommedijk.

De wedstrijd wordt live uitgezonden op 101TV. En het opgehaalde geld wordt na de wedstrijd bekend gemaakt in het stadion en later aangeboden in het glazen huis in Haarlem.

Doel van de wedstrijd
Aandacht vragen en geld ophalen voor 3FM Serious Request 2014.
Riwal Hoogwerkers, de hoofdsponsor van FC Dordrecht, zal tijdens deze speciale wedstrijd voor elke wave vanaf de tribune €100,- doneren. Hoe vaker de wave door het stadion gaat, hoe meer geld er wordt opgehaald voor Serious Request. Uw aanwezigheid na afloop van de wedstrijd FC Dordrecht – FC Groningen is daarom van belang.
Jan van Est zal net voor de aftrap van de Serious Request wedstrijd het publiek nog even flink opwarmen.
Het opgehaalde geld wordt na de wedstrijd bekend gemaakt in het stadion en later aangeboden in het glazen huis in Haarlem.

Samen strijden, samen winnen, samen halen we geld voor Serious Request binnen!

Serious Request 2014
Het thema van  3FM Serious Request 2014: Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden
3FM Serious Request 2014 vraagt aandacht voor een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigt. De DJ’s in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen.
De drie DJ’s in het Glazen Huis, dat voor editie 2014 in Haarlem staat, gaan van 18 december tot en met 24 december alles doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

Stille ramp
Wereldwijd wordt een op de vijf vrouwen verkracht, gedwongen tot seks of op een andere wijze seksueel misbruikt in haar leven. In conflictgebieden zijn vrouwen extra kwetsbaar omdat seksueel geweld als een vernederend wapen wordt ingezet. Seksueel geweld tegen meisjes en vrouwen heeft grote gevolgen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van de slachtoffers, maar heeft ook economische en sociale impact. Het seksuele misbruik is een taboe, door schaamte omgeven. Slachtoffers worden vaak uitgesloten van de gemeenschap. Herstel van deze vrouwen is belangrijk. Uit humanitair oogpunt, maar ook omdat juist vrouwen tijdens en na conflicten de basis leggen voor wederopbouw. Zij zorgen voor de kinderen en de inkomsten van een gezin, zij zorgen voor de gemeenschap en de familie. Alle reden waarom 3FM Serious Request dit jaar aandacht vraagt voor deze meisjes en vrouwen.

Het Rode Kruis helpt
Het Rode Kruis helpt en bereikt met haar netwerk van miljoenen vrijwilligers, meisjes en vrouwen die met seksueel geweld tijdens conflicten te maken kregen. Het Rode Kruis zorgt voor opvang, medische zorg en psychische begeleiding, maar zet zich ook in om deze vrouwen zicht op een toekomst te bieden, bijvoorbeeld door startkapitaal en trainingen te verstrekken. Het Rode Kruis geeft voorlichting aan publiek, politie en strijdkrachten over de gevolgen van seksueel geweld en gaat het gesprek met hen aan. Enerzijds zodat de slachtoffers niet uitgestoten worden van de gemeenschap, anderzijds zodat seksueel misbruik tijdens oorlog en conflicten afneemt.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.