Scherp trainen werpt vruchten af

Nu is hij aan de beurt. Gelukkig maar dat Jordy van Deelen altijd hard heeft getraind. Hij is er klaar voor om Jeffry Fortes te vervangen tegen FC Oss. De ene rechtsback is geschorst, de ander staat te popelen om te spelen voor FC Dordrecht.

Verborgen talenten heeft Jordy van Deelen bij zichzelf nog niet ontdekt. Oh, misschien kan hij op het middenveld wel uit de voeten. Dat is altijd te proberen. Doe hem bij voorkeur maar de positie rechtsachter.  Zoals vrijdag bijvoorbeeld, tegen FC Oss. Hij mag weer een keer spelen.

Wedstrijd nummer twee is het pas voor de voetballer uit Zwijndrecht. Die had zijn aantal duels wel wat hoger ingeschat. “Daar ben ik natuurlijk niet voor naar FC Dordrecht gekomen”, zegt hij. “Ik accepteer het wel als ik niet speel,  ga niet de kantjes er vanaf lopen. We draaien prima met het team en daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren. Gelukkig kan ik vrijdag minuten maken.”

Vaste rechtsback Jeffry Fortes pakte vorige week tegen Willem II zijn zevende gele kaart. Hij is dus geschorst. “Dat is voor mij positief en voor hem zuur”, weet Van Deelen. “Spelen in Tilburg, vooral dat publiek, was mooi geweest. Voetballen tegen FC Oss betekent nu winnen. Ik moet mezelf laten zien. Wie weet wat de trainer dan doet. Stel dat ik er twee maak, verandert hij misschien de opstelling wel.”

Van Deelen mag zichzelf dus even basisspeler noemen van de Schapenkoppen.  Schapenkop.  Mooi woord. Hij was tot voor kort vooral Feyenoorder. Immers: zijn hele jeugd bracht de twintiger door in Rotterdam-Zuid. Toch werd zijn optie net na de winterstop niet gelicht.

“Het is hier gezellig, Dordt is een familieclub”, zegt Van Deelen. “Ik weet nog niet wat ik ga doen en wat de club met me wil.” Hij wil zich nu nog graag laten zien. Zoals bijvoorbeeld vrijdag, tegen FC Oss. Hij mag weer spelen.

 

Tekst: Maarten de Jong
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.