Schapetrots op FC Dordrecht

Maandagavond hield de Businessclub van FC Dordrecht haar nieuwjaarsbijeenkomst. Sponsors, spelers en staf waren aanwezig om iedereen persoonlijk een gelukkig en gezond 2015 toe te wensen. Voorzitter van de Businessclub Lennard Bouwer en algemeen directeur Ad Heijsman blikten terug op een fantastisch jaar waar Dordrecht op de kaart werd gezet.

Heijsman: “Wat hebben we toch genoten in mei, de ontlading op de Krommedijk na de wedstrijd tegen Sparta en de spectaculaire huldiging op het Statenplein. Af en toe zie ik die beelden terug en nog steeds krijg ik een brok in mijn keel. Logisch dat ‘Schapetrots’ het Dordtse woord van het jaar is geworden. Want trots zijn we op de club ondanks onze huidige positie op de ranglijst”. Maar er werd ook stilgestaan bij het afscheid van twee belangrijke personen bij FC Dordrecht, Ton Wierks en Ferenc Vermaas.

Een woord van dank ging naar de sponsors die met hun steun het betaald voetbal in de stad mede mogelijk maken. Het draagvlak van de club bereidt zich verder uit, steeds meer bedrijven weten de Krommedijk te vinden. Naast al jarenlange trouwe businessclubleden, hoofdsponsor Riwal Hoogwerkers en shirtsponsor Multipost, zijn we blij met een groot aantal nieuwe businessclubleden en een nieuwe, extra shirtsponsor WSB Solutions, we zijn er mee in de wolken of is het ‘in the cloud.’ Zeker niet onvermeld mag blijven is onze nieuwe kledingsponsor Macron. Nog nooit gingen we zo goed gekleed.

Op maatschappelijk vlak heeft FC Dordrecht afgelopen jaar meer betekend voor de stad. De FC Dordrecht Streetleague, de straatvoetbalcompetitie die plaatsvind op de Cruyff courts in Dordrecht bindt bijna wekelijks zo’n 80 jongeren onder leiding van oud speler Johan Versluis. Zelfs in de zomerstop lagen de maatschappelijke activiteiten niet stil, wekelijks werden er voetbaltrainingen verzorgd op het Cruyff court in Stadspolders genoemd de Summer Challenge. Middels Scoren voor Gezondheid bereikten we dit jaar 5 basisscholen, 15 klassen en dus zo’n 350 leerlingen. Spelers van de selectie die kinderen stimuleren om meer te bewegen en gezonder te eten. Via de Dutch Career Cup hebben we tientallen jongens aan een baan weten te helpen door deze Wajongeren weer structuur te bieden in hun leven.

De supporters werden geroemd om hun onvoorwaardelijke steun die de sfeer bepalen bij FC Dordrecht. “We zijn ze er dankbaar voor,” aldus Heijsman.
En natuurlijk de inzet van spelers en staf, die er alles aan doen om in de eredivisie te blijven. Heijsman: “We wisten van tevoren dat het moeilijk zou worden op het hoogste niveau. Op het veld worden er extra stappen gezet, het team werkt hard, we oogsten veel lof alleen de punten blijven nog uit. We zijn allergisch voor Calimero gedrag, we zullen de tweede helft alles op alles zetten om in de eredivisie te blijven. De bal kan alle kanten op rollen, dat hebben we vorig seizoen ook bewezen. En als we de tweede seizoenshelft net zoveel geluk hebben als we in de eerste helft pech hebben gehad, dan is niets onmogelijk.”

Lid van verdienste

FC Dordrecht kan niet zonder vrijwilligers, mensen die uit liefde voor de club dag en nacht klaar staan om een handje te helpen. Eén van de vrijwilligers, Conchita van Lammeren, werd gisterenavond benoemd tot Lid van Verdienste bij FC Dordrecht.

Uit de speech van Ad Heijsman: “Conchita begon als supporter in hart en nieren bij Dordrecht’90. Ze kwam in het bestuur van de Supportersvereniging en met de geboorte van Paco werd ook de juniorclub geboren. Een initiatief dat nu al ruim 15 jaar bestaat. Dankzij Conchita en haar vrijwilligers kan ieder kind gratis lid worden van de leukste supportersvereniging in het betaald voetbal. Ze organiseert speurtochten, slaapnachten, uitstapjes, bingo’s en elke thuiswedstrijd zien we een groep Lammetjes trots het veld betreden aan de hand van een speler. Geluk hoeft geen geld te kosten, blijkt maar weer. Ik hoop daarom dat ik haar ook een beetje gelukkig kan maken door deze rots in de branding te benoemen tot Lid van Verdienste van FC Dordrecht.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.