Schapekoppen maken zich op voor avondje NAC

Samen met 450 supporters nemen de Schapekoppen het vanavond op tegen NAC Breda in het Rat Verlegh Stadion.

NAC Breda

NAC kijkt terug op een knappe speelronde waarin zij titelkandidaat FC Groningen op een 1-1 gelijkspel hielden. NAC Breda maakte deze eeuw gemiddeld 2,3 doelpunten per duel met FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie, van alle tegenstanders die de Geel-Zwarten minstens tien keer troffen in de competitie hebben ze alleen tegen TOP Oss en Jong AZ een hoger gemiddelde (2,7). Topscorer bij de ploeg van Jean-Paul van Gastel is Dominik Janosek die elf keer de goal wist te vinden. Met negen assist is hij ook direct de M.V.P van de ploeg. Hij gaf dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen 849 succesvolle passes op de helft van de tegenstander, meer dan alle andere speler in de competitie en minstens 273 meer dan elk van zijn
ploeggenoten. De ploeg staat zevende in de Keuken Kampioen Divisie en zijn de eerste tegenstander van de Schapekoppen in de play-offs, als de stand zo blijft althans.

FC Dordrecht

FC Dordrecht wist door onder andere een wereldgoal van Sebaoui een mooie overwinning te pakken op De Graafschap aan de Krommedijk. Met winst tegen NAC kan de ploeg officieel een plaats in de play-offs bemachtigen. FC Dordrecht won zes uitwedstrijden dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen, sinds de degradatie van de Schapekoppen in 2015 wonnen ze in slechts één KKD-seizoen vaker buitenshuis (7 keer in 2017/18). Topscorer in Dordrecht is Mathis Suray met elf goals. Mathis Suray creëerde dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie 67 kansen vanuit open spel, minimaal achttien meer dan elke andere speler en minimaal 26 meer dan elke andere speler van FC Dordrecht.

Onderlinge balans 

In de 31 keer dat deze wedstrijd werd gespeeld wist NAC 22 keer er met de winst van door te gaan. Vier keer wisten de Dordtenaren te winnen. De snelle rekenaars onder ons zien dus dat er vijf keer gelijkgespeeld is.

Scheidsrechter

Scheidsrechter van dienst is Martijn Vos. Zijn assistenten zijn De Groot, Van de Ven en Van Zuilichem.

Wedstrijd volgen?

De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN 4 en op het schakelkanaal van ESPN. Natuurlijk is er weer een live X-verslag.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.