Santy Hulst: schrik van Willem II

Willem II-trainer Jurgen Streppel wijdde er zelfs een zin aan in de persconferentie. Wéér die verdraaide Santy Hulst, die de Tilburgers na zijn doelpuntendrieluik in Dordrecht ook in eigen omgeving pijn had gedaan met een tegentreffer. ,,Hulst raakte die bal uiteraard weer zo lekker, dat ‘ie er onhoudbaar voor Meul invloog. Dat doet hij blijkbaar alleen maar tegen ons,” verzuchtte Streppel.

Hulst moest zelf wel lachen om de constatering dat er weinig spelers zijn die in één seizoen vier keer tegen Willem II scoren. ,,Ik ben een plaag voor hen,” lachte de middenvelder. ,,Die treffer viel op een prima moment. Ik denk dat we het voor rust prima hebben gedaan, we voetbalden goed mee en kwamen er enkele keren gevaarlijk uit. Na de pauze was het dweilen met de kraan open, het was telkens omschakelen om te voorkomen dat we werden overlopen. Achteraf moet je dan blij zijn met een puntje. Dankzij deze uitslag gaan we met een goed gevoel de bus in.”

Ook interim-trainer Virgil Breetveld was een tevreden man na de zwaarbevochten 1-1 deling in het Koning Willem II-stadion. ,,Over de eerste 45 minuten ben ik zeer tevreden. We waren in balbezit rustig en lieten de tegenstander keuzes maken. We hielden goed stad. Daarom baalden we enorm dat we vlak voor rust toch die tegentreffer, die te makkelijk viel, moesten incasseren. De tweede helft,toen Willem II naar de eigen aanhang ging spelen, wist ik dat we het ontzettend lastig zouden krijgen omdat zij op jacht hoefden naar slechts één doelpunt. Die stormloop hebben we kunnen weerstaan en we hadden zelfs nog uitzicht op de winst. Dat had echter wel een hele grote beloning geweest.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.