Samen strijden, samen winnen

De supporters bedachten die slogan in januari voor hun trainer. Negen maanden later blijkt het een op de Krommedijk een gevleugeld gezegde te zijn geworden. Samen zijn we sterk en vanavond zijn we allemaal samen.

De supporters sloten de rijen en startten eendrachtig de actie “Red onze Club”. In goed anderhalve week tijd gaat de teller richting 7.000 handtekeningen en – mede onder invloed van de grote media-aandacht – schaart heel Dordt en omstreken zich achter de supporters.

Politieke steun Red onze Club
De oppositiepartijen uit de gemeenteraad van Dordrecht stuurden gisteren een open brief aan Red onze Club. Collectief en unaniem ondersteunen de gezamenlijke partijen het initiatief. Openlijk wordt toelichting gegeven op de politieke historie over de noodzakelijke stadionplannen van FC Dordrecht.

Deze politieke winst is de eerste stap. Zowel supporters als club waren zeer ingenomen met deze brief namens PvdA, Groen Links, Christen Unie, SGP, D66 en VSP. Een aantal van hen zal vanavond tussen de supporters op de tribunes plaats nemen.

Amateurs scharen zich achter FC Dordrecht
Afgelopen woensdag schaarden de amateurverenigingen van het eiland van Dordrecht collectief achter de actie. In alle voetbalkantines op het eiland zullen dit weekend handtekeningenlijsten rondgaan.

Sjakie en Woutje schudden de hand
Vanavond zullen de supporters van Excelsior hun steun aan FC Dordrecht laten blijken. “Sjakie” en “Woutje”, de mascottes van beide teams zullen dit symboliseren door gezamenlijk op het veld te verschijnen. De Kidsclubs van Dordt en Excelsior zullen om 18:15 uur een voorwedstrijd tegen elkaar spelen en vervolgens samen de vlaggenpararde en de line-up verzorgen. Tenslotte is toegezegd dat alle supporters van Excelsior die vanavond naar het stadion komen de actie “Red onze Club” zullen ondertekenen.

Op een prachtige dag als vandaag kan het niet anders dan dat het een mooie avond gaat worden.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.