Samen leren en innoveren met Michele Santoni, Jon Dahl Tomasson en Mauro van de Looij tijdens KICK OFF Energiek Dordt Academy

Thema: ‘Hoe ga jij om met tegenvallende resultaten?’ Voor coaches van sportverenigingen/aanbieders in Gemeente Dordrecht.

De Energiek Dordt Academy is een initiatief van FC Dordrecht, Gemeente Dordrecht en Optisport Sportboulevard Dordrecht. Wij faciliteren waardevolle ontmoetingen in de sport om samen te leren en innoveren.

Winnen is leuker dan verliezen. Het is soms best lastig voor een coach om met tegenvallende resultaten om te gaan. Blijf jij op dat moment rustig of verlies jij jezelf? Wat is het effect van jouw emotie op het team, de scheidsrechter of bijvoorbeeld ouders. Hoe ervaren andere coaches dat en hoe gaan zij daar zo goed mogelijk mee om?
In deze eerste inspiratie bijeenkomst van de Energiek Dordt Academy ‘durven’ Michele Santoni, Jon Dahl Tomasson en Mauro van de Looij zich kwetsbaar op te stellen. Delen praktijkvoorbeelden over tegenvallende resultaten en hoe zij daarmee zijn omgegaan. In een open sfeer om samen te leren gaan we met elkaar in gesprek, delen ervaringen met elkaar.

 

Datum: Op dinsdag 5 april 2022 van 19.30 tot 21.30 uur

Locatie: Optisport Sportboulevard Dordrecht

 

PROGRAMMA
19.30 Welkom
19.40 Interview met Michele Santoni en Jon Dahl Tomasson
20.15 Met elkaar in gesprek. Delen van praktijkvoorbeelden.
20.45 ‘De trainer maakt het verschil’. Mauro van der Looij. Sportpsycholoog, docent en auteur van het boek de trainer maakt het verschil.
21.20 Input vanuit de deelnemende coaches over (andere) onderwerpen die zij leuk en belangrijk vinden.
21.30 Einde

Jon Dahl Tomasson

Jon Dahl Tomasson speelde als voetballer voor o.a. SC Heerenveen, Feyenoord, Newcastle United, Villarreal en AC Milan. Hij won met Feyenoord de UEFA Cup, werd verschillende keren landskampioen en won met AC Milan de Champions League. Tomasson kwam 112 x uit voor Denemarken waarvoor hij 52 x scoorde. Na zijn carrière als voetballer werd hij coach van Excelsior, RODA JC, Vitesse (assistent), Denemarken (assistent) en Malmö FF. Met Malmö FF werd hij 2x kampioen en behaalde de groepsfase van de Champions League.

Michele Santoni

Michele Santoni moest vanwege blessures al vroeg stoppen met voetballen en werd jeugdtrainer. Was als coach en videoanalist o.a. werkzaam bij Ajax, Livorno, Cesena, SS Lazio, Internazionale, Cagliari en Almere City. Santoni is sinds 1 juli 2021 coach van FC Dordrecht.

Mauro van de Looij

Mauro van de Looij is sport- en prestatiepsycholoog. Hij heeft gewerkt als jeugdtrainer bij PSV en Willem II, doceert prestatiepsychologie en coacht sporters en trainers. Met het bureau Bauer en Van de Looij adviseert hij clubs over voetbaltraining, coaching en talentontwikkeling. Mauro is auteur van het boek ‘De trainer maakt het verschil’.

 

Doe je mee? Meld je aan via jouw sportvereniging.

 

#EnergiekDordt

Samen nieuwe energie creëren.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.