Ruud Heus kiest voor priveleven

De technische staf van FC Dordrecht ondergaat in het komende seizoen een flinke metamorfose.

Dat hoofdtrainer Henny Lee na een dienstverband van één seizoen afgelost zou worden door Theo Bos, was al enige weken bekend. Na de donderdagtraining maakte assistent Ruud Heus, die na het afscheid van Lee voorbije maandag de trainingen van de Dordtse selectie leidt tot het definitieve eind van het seizoen, bekend dat hij niet meer zal terugkeren.

Na vier seizoenen komt er dus een eind aan het dienstverband van de oud-speler van AZ en Feyenoord aan de Krommedijk. ,,Ik heb een keuze gemaakt voor mijn privéleven,” geeft de 50-jarige Noord-Hollander aan. ,,Met FC Dordrecht heb ik gesproken over de verlenging van mijn contract en regelmatig is er de intentie door de club uitgesproken dat zij graag met mij verder wilde. Maar volgend seizoen zou er sprake zijn van een taakverzwaring, want ook op woensdag wordt dan mijn aanwezigheid bij FC Dordrecht gevraagd. Dat is het voorbije seizoen de enige dag geweest die ik aan mijn gezin kon besteden. Ik heb daarom gewikt en gewogen en gekozen voor mezelf. De financiële kant weegt niet op tegen het belang van een stukje privéleven voor mij.”

Ruud Heus, die het voorbije seizoen zijn trainerstaken bij FC Dordrecht combineerde met die bij zaterdag-hoofdklasser LRC Leerdam, blijft wel als amateurtrainer actief. ,,Het trainerschap is voor mij nog steeds een heerlijke bezigheid. Maar door niet verder te gaan bij FC Dordrecht geef ik mezelf ook de gelegenheid om op voetbalgebied iets anders te gaan doen. Ik kan weer eens wedstrijden van AZ en Feyenoord gaan bezoeken en mijn blik verruimen, want daar kwam ik door de tijdsinvestering en de kilometers die ik naar Dordrecht en Leerdam maakte in de voorbije maanden niet aan toe.”

Tekst: Arco Bomgaars
Bron: AD De Dordtenaar

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.