Rotterdammer Hahn wil heersen in eigen stad

PEC Zwolle won de KNVB-beker, FC Dordrecht kan promoveren. Beide prestaties zijn even knap, vindt doelman Warner Hahn. Hij en zijn ploeg zijn nu wel heel dicht bij de Eredivisie. In de finale van de Jupiler Play-Offs wacht Sparta Rotterdam. Duel één is donderdag in de woonplaats van de keeper.

“Als je dit niet voelt van binnen, begrijp je er weinig van”, zegt Warner Hahn. Hij kan niet eens beschrijven hoe bijzonder deze week voor hem is. Allereerst omdat hij met FC Dordrecht terugkeert op bekend terrein. De goalie speelde in de jeugd bij Sparta Rotterdam. “Dat is nog niet eens het belangrijkste. Ik heb sinds maandag een mooi, apart gevoel. En ik niet alleen. Iedereen heeft ontzettend veel zin om deze twee wedstrijden te gaan spelen.”

Nog twee keer winnen. Dan spelen de Schapenkoppen komend seizoen sowieso op het hoogste niveau. FC Dordrecht is in topvorm. VVV-Venlo werd in de halve finale met 1-3 en 2-1 verslagen. “Vooral in Venlo, in de eerste dertig minuten, hebben we zoveel respect afgedwongen dat zij zich aan ons aan gingen passen”, merkt Hahn op. “We hebben de halve finale uiteindelijk heel volwassen afgesloten.”

Sparta Rotterdam verslaan is niet onmogelijk. De mannen van Harry van den Ham deden het dit seizoen al eens. Op vreemde bodem werd het 2-3. In Dordrecht eindigde het duel in 0-0. “Ik hoor gemengde gevoelens om me heen”, vertelt Hahn. “Niet iedereen denkt dat we dit klusje zomaar gaan klaren. Wij als spelers denken dat ook niet. Sparta heeft een spelwijze gevonden om vertrouwen uit te putten. Het is een gevaarlijke ploeg waar we zeker voor op moeten passen.”

Andersom moet de tegenstander natuurlijk alert zijn op FC Dordrecht. Hahn kijkt er naar uit om donderdag in zijn eigen stad te proberen Sparta het scoren te letten. “Het wordt een fantastische dag. Het Kasteel is een geweldig stadion. Dit zijn momenten om te koesteren. Deze ervaring wil ik meenemen als bagage voor mijn verdere carrière.”

Die krijgt een vervolg bij Feyenoord, zoals bekend. Inderdaad: die andere club uit Rotterdam. “Zover vooruit kijk ik nog niet”, zegt Hahn. “Eerst wil ik met FC Dordrecht goed afsluiten, door te promoveren naar de Eredivisie.” Lachend: “Nu neem ik die Gouden Stier mee naar Dordrecht, kom ik hem volgend seizoen wel af en toe lenen om er van te genieten.”

Tekst: Maarten de Jong

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.