Roorda op Australisch avontuur

Geert Arend Roorda speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd voor de Schapenkoppen. De middenvelder vertrekt in de winterstop naar het Australische Richmond SC, dat uitkomt in de National Premier League Victoria 1, een divisie onder de A-League.

Roorda, die op amateurbasis uitkwam voor FC Dordrecht, grijpt het avontuur met beide handen aan.

“Na mijn blessures heb ik keihard gewerkt om weer terug te komen. FC Dordrecht heeft mij de kans gegeven om weer op hoog niveau te voetballen, daar ben ik de club dankbaar voor. Was er geen andere club gekomen dan had ik hier met veel plezier het seizoen afgemaakt.

Australië stond altijd al op mijn verlanglijstje, na alle ellende die ik heb gehad met mijn blessures stond het avontuur voorop. Via oud-voetballer Bas van de Brink, die ook in Australië heeft gespeeld, kwam ik bij Richmond terecht. Een nu nog kleine maar ambitieuze club in Melbourne.

Het voetbal daar is heel fysiek en daarom hebben ze de voorkeur voor spelers uit Nederland om de ‘Hollandse School’ te integreren, daar kan ik een steentje aan bijdragen. De competitie begint daar half februari, in januari vertrek ik naar Melbourne zodat ik eerst kan acclimatiseren. Naast voetballen ga ik daar ook een jeugdteam coachen, iets wat ik ook graag wilde. Mijn contract bij Richmond is voor zeven maanden, zolang duurt de competitie inclusief de play-offs, en dan kijken we weer verder. Ik kan altijd terug naar Nederland maar misschien bevalt het me daar heel goed. De verhalen van andere Nederlandse voetballers in Australië zijn heel positief. We zien het wel, ik heb er in ieder geval veel zin in.”

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.