Rogier Molhoek definitief naar FC Dordrecht

Rogier Molhoek komt definitief naar FC Dordrecht. De 31-jarige middenvelder trainde al vanaf de tweede week van de voorbereiding mee met de selectie en vond daarin weer zijn draai op de Krommedijk. Vandaag sloten beide partijen een akkoord voor dit seizoen.

Twaalf jaar geleden (22 januari 2000) maakte Molhoek op diezelfde Krommedijk zijn debuut in het betaalde voetbal. In de eerste wedstrijd na de winterstop stelde Robert Verbeek het toen 18-jarige talent voor het eerst in de basis op. “Het was tegen VVV thuis”, weet Rogier het nog precies te herinneren. “We wonnen met 4-2 en Nico Jalink scoorde uit een voorzet van mij. ‘Ik heb nog nooit met het hoofd gescoord, maar jij gaf die bal zo mooi dat ik niet anders kon’, zei Jalink tegen mij toen hij me kwam bedanken”.

Rogier Molhoek zit nog vol met anekdotes uit die beginperiode waarin hij ook samenspeelde met Marco Boogers, sinds vandaag zijn nieuwe ‘baas’. “Het was mijn tweede wedstrijd, uit bij Helmond Sport, en Marco schreeuwde al na tien minuten naar de bank dat ik gewisseld moest worden. Daar wordt je op dat moment niet vrolijk van, later besef je dat het alleen maar een goede leerschool voor je is. Maar geloof me, ik kon zijn bloed soms echt wel drinken hoor”.

In zijn tweede seizoen (2000-2001) was Harry van den Ham trainer in Dordrecht, ook hiermee treft Rogier Molhoek dus een oude bekende. “Op een gegeven moment stelde Van den Ham Nico Jalink op als linksbuiten en ik stond linkshalf. Toen zei Van den Ham tijdens de voorbespreking midden in de groep tegen mij: ‘Het ligt aan jou of Nico goed speelt’. Nou, dan ga je al 19-jarige lekker het veld in hoor”.

Toch heeft die harde leerschool aan de basis gestaan van een mooie carrière die hem via RKC Waalwijk (4,5 jaar), AZ (anderhalf seizoen), één mooi jaar in Breda bij NAC, drie seizoenen Vitesse en afgelopen jaar VVV bij elkaar 11 jaar eredivisievoetbal brachten.

“Ik heb altijd het geluk gehad met ervaren jongens te hebben mogen spelen, daar leer je van”, vertelt Rogier. “Tegenwoordig zie je dat een stuk minder. Bij Dordrecht ben ik nu de enige dertiger en ben ik ineens de routinier geworden. Maar zo voel ik me vooral als we twee keer per dag moeten trainen”, maakt Molhoek een kwinkslag met zijn nieuwe status.

Toen Rogier Molhoek zich op 9 juli op de Krommedijk meldde, was dat in eerste instantie alleen met de intentie om zijn conditie op peil te houden. “Ik had nog de ambitie om nog zo hoog mogelijk te spelen, maar ik wilde vooral ook weer plezier in het voetballen hebben. Dat heb ik hier gevonden. FC Dordrecht heeft een leuke groep met vooral jonge voetballers waar echt wel mogelijkheden inzitten. Ik ken de kracht in de Jupiler League nog niet zo goed, maar deze groep heeft zeker potentie. Bovendien gaat iedereen hier goed met elkaar om, dat vind ik ook erg belangrijk”.

Technisch manager Marco Boogers is bijzonder in nopjes met de rentree van zijn voormalige teamgenoot. “Rogier heeft zoveel kwaliteiten en is zo’n goede voetballer, hij is echt een grote versterking voor FC Dordrecht. Bovendien kan hij met zijn ervaring veel betekenen voor die jonge gasten, dat zie je nu al op het veld. Rogier is een goeie jongen, ik ben erg blij met zijn komst”.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.