Robin Polley: Ghanese kindervriend

We kennen Robin Polley allemaal als de dribbelkoning van de Dordtse velden. Maar daarbuiten weet hij ook zijn stempel te drukken. De 22-jarige Schapekop richtte namelijk vorig jaar zijn eigen foundation op: de Robin Polley Foundation.

Polley richt zich met zijn stichting op kinderen in Ghana, het land waar zijn vader woont. Het begon allemaal toen hij bij een Ghanese voetbalacademie betrokken raakte. “Ik stuurde twee zakken met voetbalshirts naar de academie”, vertelt hij aan de NOS. “Hun reactie gaf mij kippenvel.” De ADO-huurling wist meteen dat hij dit vaker wilde doen, maar dan met meer dan twee zakken.

En met meer kwam hij dan ook. Een lading met ongeveer zestig voetbaltenues kwam aan op de academie. Er zaten zelfs een aantal voetbalschoenen van collega-voetballers bij. Naast voetbalspullen doneerde hij ook schoolboeken en levensmiddelen aan scholen en weeshuizen.

Polley spreekt vol goede moed over de toekomstplannen van zijn foundation. “Ik wil misschien proberen om een zomerkamp te organiseren voor de kinderen van de academie.” Ook sluit hij het idee om in de loop der jaren een waterput te bouwen niet uit.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.