Riwal stopt als hoofdsponsor FC Dordrecht

Riwal Hoogwerkers bv trekt zich aan het einde van dit voetbalseizoen terug als hoofdsponsor van FC Dordrecht.

 Riwal is in 1968 opgericht in Dordrecht en heeft altijd in grote mate haar maatschappelijke betrokkenheid getoond, onder andere met sportsponsoring. FC Dordrecht werd vanaf 1997 als shirtsponsor en vanaf 2006 als hoofdsponsor ondersteund.

De directie van Riwal heeft bij het bestuur van FC Dordrecht aangeven het hoofdsponsorschap niet meer te verlengen na 1 juli 2020. Daarbij is ook overeengekomen dat er ruimte wordt gelaten om een andere naamsponsor voor het Riwal Hoogwerker stadion te vinden. Echter gezien de betrokkenheid van Riwal bij FC Dordrecht is besloten de club te blijven steunen totdat er een nieuwe naamsponsor voor het stadion is gevonden. Na ruim 22 jaar verlegt het bedrijf haar marketinginspanningen maar het zal wel op diverse andere manieren nauw betrokken blijven bij FC Dordrecht.

Met plezier kijken we terug op een lange periode als shirt- en hoofdsponsor. De sponsoring van FC Dordrecht heeft ons altijd veel publiciteit bezorgd en daar hebben wij zowel op de verhuur- als arbeidsmarkt veel profijt van gehad. Wij zullen betrokken blijven via de businessclub en wij zullen ook zeker bij elke thuiswedstrijd aanwezig zijn met medewerkers en relaties van Riwal om deze mooie club te ondersteunen!”, aldus Glenn Verburg, algemeen directeur Benelux van Riwal Hoogwerkers.

Natuurlijk is het spijtig dat de naam van Riwal van onze shirts gaat verdwijnen. De kracht van het bedrijf heeft bijgedragen aan de uitstraling van onze club. Riwal paste perfect bij FC Dordrecht. We hebben dezelfde binding en betrokkenheid met de stad. We zijn er trots op al die jaren door een lokale partner te zijn ondersteund, juist dat typisch Dordtse was misschien wel onze kracht. Riwal en FC Dordrecht begrijpen elkaar blindelings en het bedrijf heeft ons altijd terzijde gestaan. In moeilijke tijden bestond ook immer de bereidheid iets extra’s voor de club te doen. We zijn Riwal ontzettend veel dank verschuldigd voor de bijdrage en steun die het ons altijd heeft  gegeven. Na al die jaren zal het wennen zijn om het shirt van FC Dordrecht zonder Riwal te zien”, vertelt de algemeen directeur van FC Dordrecht, Hans de Zeeuw.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.