Rijsdijk verruilt FC Dordrecht voor “Eagles”

Middenvelder Jeffrey Rijsdijk verruilt FC Dordrecht voor de kersverse eredivisionist Go Ahead Eagles. De 25-jarige Rotterdammer ondergaat vandaag de keuring op Papendal en reist dan af naar Deventer om een tweejarige verbintenis te ondertekenen.

Na Roderick Gielisse, die vorige week de overstap maakte naar Sparta Rotterdam, is Rijsdijk de tweede speler van FC Dordrecht die in korte tijd de Krommedijkclub verlaat. ,,Tijdens de trip naar Cura├ºao met FC Dordrecht was er al contact gelegd tussen beide clubs,” geeft Rijsdijk aan. ,,Toen ik eenmaal terug was in Nederland, was de transfer snel afgerond. Dit was voor mij een kans die ik niet voorbij kon laten gaan.”

Opmerkelijk aspect aan de overgang: Rijsdijk is in Deventer eigenlijk een aankoop van Erik ten Hag, de trainer die de ‘Eagles’ naar de eredivisie loodste en vorige week de overstap naar Bayern M├╝nchen maakte. ,,Ten Hag was erg gecharmeerd van me en ik heb nog contact met hem gehad. Een aparte gang van zaken, maar zo kan het gaan in de voetballerij.”

De voormalig speler van Sparta en FC Groningen heeft zijn transfer verdiend op basis van de prestaties die hij de voorbije twee seizoenen bij FC Dordrecht heeft geleverd. ,,Ik ben FC Dordrecht enorm dankbaar voor de kans die ik twee jaar heb geleden om me als speler te groeien. Natuurlijk is het nu jammer voor de club dat spelers vertrekken, maar het geeft ook aan dat FC Dordrecht goed bezig is en spelers de kans geeft om zich te ontwikkelen.”

Voor Rijsdijk lonkt nu echter een mooi avontuur bij de club die met FC Dordrecht afrekende op weg naar de eredivisie in de play-offs. ,,Ik kijk al uit naar de mooie wedstrijden die we straks gaan spelen,” geniet hij al vooraf. ,,Bovendien heerst er in Deventer een geweldige voetbalsfeer. Ik heb er echt zin in.”

Tekst: Arco Bomgaars (AD/De Dordtenaar)

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.