Revancheren tegen Helmond!

Morgenmiddag staat de wedstrijd tegen Helmond Sport op het programma. Om 16:30 zal scheidsrechter Nick Smit fluiten voor de aftrap in ons eigen Riwal Hoogwerkers Stadion. Na de overwinning op Jong Ajax en het nipte verlies tegen NAC streven de Schapekoppen opnieuw naar resultaat.

Eerder dit seizoen eindigde het affiche in een 5-2 nederlaag voor Dordt. De mannen van Jan Zoutman vlogen uit de startblokken met een absolute wereldgoal van Kevin Jansen. Via Nikolas Agrafiotis werd het na een half uur spelen zelfs 2-0. Maar toen begon de wederopstanding van Helmond. Vlak voor rust deelden de Brabanders nog een mentale tik uit door er 2-1 van te maken.

In de tweede helft ging het helemaal mis en was de stand na negentig minuten spelen 5-2 voor Helmond. “Het gebeurde in die periode vaker dat we net voor rust een tegendoelpunt kregen. Dat is gelukkig nu achter de rug”, vertelt Jan Zoutman. “Toen we na de rust heel snel achter kwamen, zag je dat de koppen gingen hangen en de ploeg uit elkaar viel. Er zat geen samenhang meer in de ploeg.”

Nu hoeven we ons daar volgens Zoutman niet meer druk over te maken. “We hebben de afgelopen weken veel stappen gemaakt. We zijn volwassener geworden. In de vorige twee wedstrijden hebben we veel veerkracht getoond. Tegen Jong Ajax en NAC kwamen we beide keren op een achterstand. We hebben toen in Amsterdam gewonnen en tegen NAC brachten we de stand tijdelijk op 2-2.”

Helmond Sport draait goed. “Het is een goed voetballende ploeg. Ze hebben een prima reeks achter de rug en hebben heel wat stappen gezet op de ranglijst. Tegen de betere tegenstanders doen ze het ook naar behoren. Zeker met de middelen die ze hebben, doen ze het hartstikke goed”, vertelt de trainer. “Maar het is geen onverslaanbare ploeg. Het team is een beetje te vergelijken met Dordrecht. Ze hebben een smalle selectie, maar als iedereen fit is staat er een leuke ploeg op het veld.”

“We hebben de afgelopen wedstrijden veel veerkracht getoond”, vervolgt Zoutman. Dat moeten we meenemen naar de ontmoeting tegen Helmond. Daarnaast hebben we aanvallend ook stappen gemaakt. We creëerden kansen en maakten doelpunten. Aanvallend scoorden we dus voldoende. Het belangrijkste is dat we het wedstrijdplan onder alle omstandigheden gedisciplineerd blijven uitvoeren.”

De wedstrijd tegen Helmond Sport wordt live uitgezonden op ESPN (1). ESPN 1 is bij o.a. KPN en T-Mobile zonder extra abonnement beschikbaar. Kunnen de Schapekoppen zich revancheren tegen Helmond?

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.