Respect

Komende vrijdag staat de uitwedstrijd naar Excelsior op het programma, normaal gesproken al een wedstrijd waar FC Dordrecht veel supporters mee naartoe neemt. Nu onze club op de eerste plaats in de Jupiler League staat, is de belangstelling nog groter. We hopen dat het mede dankzij jullie steun een mooie avond gaat worden.

Voor de uitwedstrijden gelden dezelfde waarden en normen als bij een thuiswedstrijd. FC Dordrecht houdt de supporters ook in andere stadions aan de regels van respect voor tegenstander, club en arbitrage.

Bij Excelsior spelen drie oud-voetballers van FC Dordrecht, Adil Auassar, Moussa Kalisse en Lars Veldwijk. Zij dragen nu een ander shirt, maar hebben in het verleden hun waarde gehad voor FC Dordrecht en zich met hart en ziel ingezet voor onze club.

Afgelopen seizoen is er een conflictsituatie geweest tussen Lars Veldwijk en een aantal supporters, destijds gebaseerd op een miscommunicatie. Deze kwestie is nadien tot wederzijdse tevredenheid uitgesproken.

Onze spandoeken zijn er om de eigen club aan te moedigen en niet om de tegenstander in diskrediet te brengen. De spandoeken zullen bij de ingang van het stadion gecontroleerd worden en beledigende teksten zullen niet worden toegelaten.

Voor wat betreft spreekkoren gelden de normale regels. Positief en aanmoedigend, géén beledigende of discriminerende teksten. FC Dordrecht heeft van de KNVB nog een voorwaardelijk straf met betrekking tot spreekkoren. FC Dordrecht kan zich geen geldelijke boete riskeren.

Op basis van de lokale huisregels en het in Rotterdam geldende veiligheidsconvenant zullen onder invloed van alcohol en drugs verkerende supporters de toegang tot het stadion worden geweigerd.

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.