Rentree zonder problemen

Kousemaker zegeviert bij terugkeer tegen ADO

FC Dordrecht benutte de competitievrije vrijdag met een oefenduel in eigen stadion tegen eredivisionist ADO Den Haag, dat met 3-1 klop kreeg van de brigade van Theo Bos. Veel belangrijker dan het positieve resultaat was echter de rentree van middenvelder Wilmer Kousemaker, die een uur kon volmaken na zijn bovenbeenblessure.

Het was alweer even geleden dat Kousemaker in wedstrijdverband gras onder zijn voeten had gevoeld. Op 23 september maakte hij zijn laatste competitieminuten voor FC Dordrecht in de uitwedstrijd bij FC Den Bosch (0-0), waarna een blessure in het bovenbeen hem noodgedwongen aan de kant hield.

,,Voor het herstel stond een tijdsbestek van vier tot zes weken en die heb ik uiteindelijk ook wel nodig gehad om weer helemaal fit te geraken,” keek de 26-jarige middenvelder terug op zijn periode van inactiviteit, die voor het duel tegen SC Veendam van krap twee weken geleden al ten einde leek. ,,Maar dit is een heel vervelende blessure. Als je denkt dat je niets meer voelt, krijg je bij de minste of geringste verkeerde beweging er weer last van.”

Kousemaker moest de voorbije weken meer dan hem lief was toekijken vanaf de tribune. ,,Zeker in de wedstrijden dat we de winst ogenschijnlijk voor het oprapen hadden en uiteindelijk toch misgrepen of met een puntje genoegen moesten nemen, was het wel even door de zure appel heenbijten,” stelde de geboren Tholenaar gistermiddag na zijn comeback bij FC Dordrecht.

Tegen ADO Den Haag, dat op redelijke oorlogssterkte naar de Krommedijk was afgereisd, speelde Wilmer Kousemaker alsof hij niet was weggeweest. Hij zorgde voor balans, bracht rust aan de bal, coachte dat het een aard had en vulde al die taken – zoals afgesproken met trainer Theo Bos – een uur lang in. ,,Van onwennigheid was geen sprake en ik heb ook geen risico genomen. Ik was volledig fit, ik had immers al voluit getraind. Dus ik vrees ook geen terugslag. Komende vrijdag ben ik thuis tegen Helmond Sport van de partij.”

Bij het ‘besloten’ oefenduel gunde Theo Bos Giorgio Achterberg, Cecilio Lopes en Björn Vlasblom rust. Achterberg was daardoor de enige ADO-huurling die niet in actie kwam tegen de club waar hij onder contract staat. Kevin Tano deed dat wel en scoorde met een hakje, na een corner van Kousemaker, de openingstreffer.

Santy Hulst maakte na de pauze het verschil. Bos: ,,Ik verbind geen conclusies aan deze overwinning, maar het is wel prettig om te zien dat we van achteruit redelijk aan voetballen toekwamen.”

Opstelling FC Dordrecht: Doedée (46. Van der Ploeg); Gielisse (46. Diao), Beugelsdijk, Versluis (46. Lima), Van Beers; Hulst (80. Van Pijkeren), Kousemaker (61. Post), Rijsdijk (46. Van der Dussen); Tano, Mayele (46. Guillet), Curiel (61. Coster).

ADO Den Haag: Zwinkels; Leeuwin (46. Visser), Kum, Horvath, Luksik; Radosavljevic, Immers (80. Höcher), Mulders; Elbers, Verhoek (46. Van Duinen), Vicento.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.