Regenachtig gelijkspel in eigen huis

In een regenachtige wedstrijd op de Krommedijk tussen FC Dordrecht en Jong AZ bleef het scorebord onveranderd. De eerste helft verliep tamelijk rustig, met weinig kansen en geen doelpunten. In de tweede helft kwamen er iets meer kansen, maar beide teams slaagden er niet in om te scoren. Het was een wedstrijd waarbij het spel zich op en neer bewoog en de regen de omstandigheden bemoeilijkte.

FC Dordrecht treedt aan met twee veranderingen ten opzichte van hun laatste wedstrijd tegen TOP Oss. Jop van der Avert neemt de plaats in van de geblesseerde Antef Tsoungui, Joey de Bie keert terug en speelt in plaats van Shiloh ’t Zand. Jari Schuurman is nog niet fit genoeg. Bij Jong AZ zijn er ook een aantal wijzigingen, de opvallendste is dat Jayden Addai, de topscoorder van de KKD, op de bank begint.

In de openingsfase van de wedstrijd tasten beide teams elkaar voorzichtig af. Beide ploegen nemen niet veel risico en er ontstaan weinig kansen. Op een gegeven moment slaagt Joey de Bie erin om een bal op de lat te koppen waarna Segecic probeert om te halen maar hierbij te hoog komt met zijn been bij de keeper.

Na ongeveer vijftien minuten spelen beginnen er meer kansen te ontstaan. Ricuenio Kewal ontvangt een dieptepass, maar slaagt er niet in om kracht achter zijn schot te zetten, waardoor Plogmann de bal gemakkelijk met zijn benen tegenhoudt. Aan de andere kant van het veld is het Suray die een schot lost na een knappe actie van Segecic, maar helaas draait de bal weg van het doel. Na opnieuw een fraaie actie van Segecic slalomt Sebaoui tussen twee verdedigers door en probeert te scoren, maar zijn poging gaat net langs het doel van doelman Deen. Verder zijn er wat kleine kansen voor onder andere Dave Kwakman en Ilias Sebaoui.

Aan het einde van de eerste helft weet Ernest Poku zichzelf vrij te spelen, hij schiet de bal in de handen van Luca Plogmann. De eerste helft is niet veel enerverender dan de eerste helft in Oss, waar toen het enige doelpunt in de 40e minuut werd gescoord.

In de eerste aanval na rust krijgt Suray een vrije trap mee. Adrian Segecic neemt de vrije trap, maar hij schiet de bal over het doel. In de daaropvolgende tegenaanval doet Kewal precies hetzelfde, waardoor beide teams hun kansen onbenut laten. Even later verricht Receveur een goede ingreep en speelt de bal door naar De Bie. De Bie probeert voor te zetten, maar Daniel Deen komt uit zijn doel en plukt de bal uit de lucht, waardoor een gevaarlijke situatie wordt voorkomen. In de 50e minuut is het Poku die de bal geeft op Kewal, laatstgenoemde schiet de bal recht op keeper Plogmann. Dat was een grote kans voor de talenten uit Alkmaar.

Na een ongelukkige uittrap van Deen belandt de bal recht in de voeten van Segecic. Vervolgens voert De Bie een fraai overstapje uit, wat leidt tot een kans voor Shein. Helaas weten de Alkmaarders er net een voet tussen te krijgen om de kans te blokkeren. Uit de daaropvolgende inworp kopt Ruben Kluivert de bal net naast het doel. Even later zet Suray een aanval op met een knap hakje op Shein. Via via belandt de bal weer bij Suray die de bal over schiet.

In de 59e minuut geeft de debuterende scheidsrechter de eerste gele kaart, deze komt op naam van Misha Engel die de bal wegtrapt nadat er is gefloten. Even later ontstaat er een veelbelovende aanval waarbij Sebaoui naar binnen dribbelt en de bal uiteindelijk bij Shein terechtkomt. Shein schiet de bal echter recht in de handen van doelman Deen. Niet veel later wisselt Michele Santoni twee keer, Malhory Noc en Daniel van Vianen komen voor Sebaoui en Receveur. Ook Sierksma wisselt, Ro-Angelo Daal valt in voor Poku.

In de 68e minuut wordt Adrian Segecic diep gestuurd, hij appelleert voor een handsbal maar vindt geen gehoor bij scheidsrechter Hardeman. Terwijl het inmiddels met bakken uit de hemel komt wisselt Jong AZ, Addai en Koster komen in de ploeg voor Kewal en Reverson.

Segecic slaagt er opnieuw in om met een indrukwekkende actie zijn tegenstander te passeren, maar deze weet zich terug te vechten, wat uiteindelijk resulteert in een corner. Segecic neemt de corner zelf en weet de bal precies op het hoofd van de sterke kopper Kluivert te plaatsen, maar helaas kopt hij de bal net naast het doel. Enkele minuten later waagt Schouten een schot op doel, maar Plogmann weet te redden.

In de 79e minuut gaat Adrian Segecic voor de zoveelste keer vandaag diep. Hij bevindt zich in een 1-op-1 situatie met doelman Deen, die naar de bal duikt. De Australiër gaat vervolgens te makkelijk liggen. Vervolgens krijgt hij een gele kaart voor een charge op een AZ verdediger, Er wordt ook een gele kaart uitgedeeld aan Addai voor een tackle op Bronkhorst.

In de 80e minuut krijgt FC Dordrecht een hoekschop, maar helaas wordt de bal naast het doel gekopt door Ruben Kluivert. Met Kluivert in de gelederen heeft FC Dordrecht een sterk wapen voor dit soort situaties. Met het inbrengen van ’t Zand begint Santoni een slotoffensief, de aanvaller komt voor verdediger Van der Avert. Nadat FC Dordrecht met een verdediger minder speelt, krijgt AZ een grote kans. Koster schiet richting de korte hoek, maar Plogmann maakt een uitstekende redding.

Na een geslaagde counter met Van Vianen in de hoofdrol, verdient FC Dordrecht een hoekschop. Na een wat rommelige situatie weet Jong AZ echter een tegenaanval op te zetten en ook een hoekschop te forceren. Hier houdt Kluivert wat pijn aan over, voor hem komt Bartek Smolarczyk. In de 92e minuut wordt na een goede aanval het schot van Van Vianen gekraakt.

Na een regenachtige slotfase waarin het spel op en neer golfde eindigt deze wedstrijd in 0-0. Bedankt voor de support Schapekoppen!

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Ilias Bronkhorst, Jop van der Avert (84. Shiloh ‘t Zand), Ruben Kluivert (92. Bartek Smolarczyk), John Hilton; Tim Receveur (63. Daniel van Vianen), Rocco Shein, Mathis Suray; Adrian Segecic, Joey de Bie, Ilias Sebaoui (63. Malhory Noc)