Reclame voor FC Dordrecht marginaal beloond

Aan het einde van een week waarin de supportersactie Red Onze Club grote attentiewaarde had, maakten de spelers van FC Dordrecht een statement op het veld met een prima vertoning tegen Excelsior. Het wegpoetsen van de 0-2 achterstand met een knappe revival bleef echter zonder resultaat, omdat Elvis Manu zijn doelpuntendrieluik in extremis completeerde.

,,Dus voelt dit als een nederlaag,” sipte interim-trainer Harry van den Ham. ,,Want we laten voor een volle bak wederom zien dat we verschrikkelijk goed kunnen voetballen, maar weigeren onszelf te belonen terwijl we na onze snelle comeback na die achterstand heer en meester waren.”

Van den Ham had er vooraf nog zo op gehamerd: de dreiging van Elvis Manu moest beteugeld worden. Hij koos daarbij voor Roderick Gielisse als cipier van de Feyenoord-huurling. ,,Omdat Roderick vorig jaar een topseizoen heeft gedraaid en veel buitenspelers prima heeft bespeeld. Roderick moest de binnenkant afschermen, maar stond veel te veel aan de buitenkant te dekken. Bovendien hadden we de aanvoer naar Manu veel meer moeten lamleggen,” legde de oefenmeester de vinger op de zere plek. ,,Daarom heb ik hem na ruim een half uur naar de kant gehaald en Jeffry Fortes gebracht.”

Met die wissel en de keuze van collega Leon Vlemmings om Manu na de pauze richting de spitspositie te dirigeren, werd Excelsior in deel twee nagenoeg kansloos gelaten. ,,We hadden de wedstrijd al lang en breed moeten beslissen,” vond Harry van den Ham. ,,Meteen na rust krijgen we twee dotten van kansen en vaak ontbrak het ons in kansrijke situaties aan de goede eindpass. We missen opnieuw een kans om nog beter gerangschikt te staan. En tja, mooie reclame dit voor de club maar ik had liever gewonnen.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.