Raadsbijeenkomst kleurt groen-wit

“Een Dordtenaar zal altijd blijven zingen…” Zo betraden naar schatting meer dan honderd FC Dordrecht supporters de raadszaal. Met een arsenaal aan liederen bleef het voorafgaand aan de raadsbijeenkomst uiterst sfeervol. Zo luidruchtig als het was, zo stil werd het 20.30 uur toen Emiel Grootenboer, Frank Molendijk en Elisa Kuster het spits mochten afbijten als sprekers namens de Supportersvereniging.

SV-voorzitter Emiel Grootenboer zette de toon met een sfeervol betoog door in zijn toespraak de nadruk te leggen op de slechte faciliteiten die zich in onze voetbaltempel bevinden. Zo benoemde Emiel het slechte asfalt, het gebrek aan toiletvoorzieningen voor vrouwen en de geluidsinstallatie die nauwelijks hoorbaar is. Vervolgens kwam Frank Molendijk aan het woord. Frank ging iets dieper in op de materie van het stadionplan en rapport dat werd opgesteld door The Stadium Consultancy. Tot slot sprak Elisa de commissie toe over het maatschappelijke belang van onze FC. Ze begon met de verschillende MVO projecten die georganiseerd worden op de club, maar ze benoemde ook nadrukkelijk de sociaal bindende factor die FC Dordrecht heeft.

Ook kwam algemeen directeur Hans de Zeeuw aan het woord. Hij nam de commissie en vele belanghebbenden mee in het verhaal rondom sportpark de Krommedijk dat tot op heden nog steeds een open einde kent. Ook met de nadrukkelijke boodschap naar de commissie toe dat het plan breder wordt gedragen dan alleen de BVO, en FC Dordrecht gezond is.

Er ontstond een zeker gevoel van vastberadenheid en trots. Trots op de clubkleuren, op het collectief dat er stond in de raadszaal en vooral trots op waar onze club voor staat. Samen zijn wij FC Dordrecht.

De raadsbijeenkomst was een hoorzitting waar verder nog geen standpunten of besluiten werden (in)genomen. Er is werk aan de winkel voor de raad, dus is er nog geen datum bekend voor de inhoudelijke bespreking.

De bal ligt nu bij de Gemeente.

Foto’s: René Kamps

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.