Puzzel nog niet compleet

Met het binnenhalen van rechterflankspeler Lazic, die zijn opleiding genoot bij Ajax en onlangs nog stage liep bij Sparta, kreeg de selectie van trainer Henny Lee getalsmatig meer body. ,,Maar er ontbreken nog steeds puzzelstukjes,’’ liet de oefenmeester zich na afloop van het duel tegen Feyenoord ontvallen. ,,In die opmerking schuilt nul procent kritiek naar de clubleiding. Technisch manager Marco Boogers is driftig op zoek naar de juiste spelers. We zoeken nog naar een centrale verdediger en een nummer tien. Dat zorgt ervoor dat de voorbereiding dus langer duurt, maar dat is de realiteit.’’

Gisteravond werd het shirt met nummer tien gedragen door een speler met een Dordts verleden. Rachid El Khalifi, die tot en met het seizoen 2004-2005 aan de Krommedijk actief was, startte op de positie achter de twee spitsen Cecilio Lopes en Moussa Kalisse. De Marokkaan hield eind vorig seizoen, tijdens het laatste deel van de trainersperiode van Gert Kruys aan de Krommedijk, al zijn conditie op peil na een Amerikaans avontuur bij Real Salt Lake en geldt als potentiële versterking.

Na de pauze maakte Vlatko Lazic zijn opwachting als rechtermiddenvelder. Ook Reinhard Breinburg, die vorig seizoen op het laatste moment aan de Dordtse spelersgroep werd toegevoegd, kreeg speeltijd in het hart van de defensie. FC Dordrecht was op dat moment Juanito Sequeira (knietje in het bovenbeen) en Didi Longuet (lichte kwetsuur) al kwijtgeraakt.

Twee jaar geleden eindigde de opwarmer voor het nieuwe seizoen tegen Feyenoord nog in 1-1, maar van een dergelijke verrassende uitslag bleef FC Dordrecht mijlenver verwijderd. ,,Toch zijn we in vergelijking met een week eerder tegen FC Groningen wel degelijk verder,’’ vond Henny Lee. ,,In conditioneel opzicht, maar ook voetbaltechnisch. Daarom vind ik ook dat we in de fase van de aanloop naar de nieuwe competitie door het resultaat heen moeten kijken. We hebben bewust gekozen voor enkele zware tegenstanders in de voorbije anderhalve week. We gaan nu weer een geheel nieuwe fase van de voorbereiding in.’’

Voor de pauze kon FC Dordrecht nog redelijk stand houden en kreeg de thuisploeg ook enkele aardige mogelijkheden. Eén flits van Feyenoord, met gewezen FC Dordrecht-speler Adil Auassar in een controlerende rol op het Rotterdamse middenveld, betekende echter een achterstand. Luigi Bruins, die met een vrije trap nog de lat zou geselen, stelde verdediger André Bahia in staat om de score te openen.

In het tweede bedrijf was het krachtsverschil simpelweg te groot. Bij de tweede Rotterdamse treffer, geclaimd door wederom Bahia maar voorzien van de signatuur van FC Dordrecht-verdediger Bart van Muyen die de bal met de hand in het doel deponeerde, zag doelman Nick van der Ploeg er allesbehalve goed uit. De concurrentiestrijd met ex-Feyenoorder Stef Doedée lijkt voor Van der Ploeg, die ook Mokotjo en Vlaar treffers moest toestaan, zeker nog niet beslist.

Tekst: Arco Bomgaars (AD/De Dordtenaar)

Wedstrijdgegevens

Wedstrijd FC Dordrecht – Feyenoord
Speelronde Oefenwedstrijd voorbereiding
Datum Dinsdag 20 juli 2010
Stadion GN Bouw Stadion
Uitslag 0 – 4 (0 – 1)
Scheidsrechter Danny Makkelie
Toeschouwers 2.965
Scoreverloop 0-1 Bahia (30)
0-2 Van Muyen (e.d. 54)
0-3 Mokotjo (64)
0-4 Vlaar (78)
Opstelling FC Dordrecht Van der Ploeg; Longuet (46. Lazic), Versluis (46. Breinburg), Van Muyen, Van Hintum; Sequeira (20. Cairo), Ramos, El Khalifi (69. Aouragh), Coster (88. Jongebloet); Kalisse, Lopes.
Opstelling Feyenoord Van Dijk; Fernandez (46. De Vrij), Vlaar, Bahia, De Cler (46. Lumb); Fer (69. Leerdam), Bruins, Auassar (61. Mokotjo); Schaken, Wijnaldum, Biseswar.
Gele kaarten Van Muyen (FC Dordrecht)

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.