Punten weggeven in Helmond

Op bezoek bij Helmond Sport heeft FC Dordrecht verzuimd de derde seizoenoverwinning bij te schrijven. In een lange tijd gezapige partij, waarin de ploeg van Santoni wel het meeste balbezit had, gaf het de gelukkig verkregen voorsprong in zes minuten na rust op knullig wijze volledig weg: 2-1 en in plaats van de punten ging een flinke kater mee terug in de bus terug naar Dordt.

Santoni had in de beginopstelling noodgedwongen één wijziging moeten doorvoeren, Savastano vulde de linker plek op het vier mans middenveld in plaats van de geblesseerde Brito. De verder vertrouwde formatie kreeg simpel de overhand tegen de thuisclub die ondanks de kwaliteitsimpulsen van afgelopen zomer nog altijd zoekende is. Het balbezit leidde echter nauwelijks tot kansen. Eén speldenprikje van de mee opgekomen Jop van der Avert viel er te noteren.

De 0-1 voorsprong kwam rechtstreeks uit de categorie Comedy Capers. Wat oud-Dordrecht doelman Mike Haverkort precies in gedachten had, bleef voor iedereen te raden, maar de pijlsnelle Aliou Balde pikte de bal eenvoudig voor zijn voeten weg en schoof deze in het lege doel. Die marge kwam in het vervolg van de eerste helft geen moment in gevaar.

Na rust viel er meer te beleven op Sportpark De Braak, zoals het huidige GS Staalwerken Stadion vroeger heette. Hoewel dat vooral voor het thuispubliek was. De normaal zo betrouwbare Liam Bossin evenaarde het slippertje van zijn collega-keeper en even later sneed Helmond Sport als een warm mesje door een pakje zachte boter de Dordtse defensie open. Voor iedereen weer bij de les was, stond er 2-1 op het scorebord.

De Schapekoppen probeerde zichzelf nog wel terug te vinden, maar konden niet verrassen. Onder leiding van de voormalige Dordtse cultheld Tommie Beugelsdijk bleef de Helmond defensie gemakkelijk overeind. Alleen de slotfase gaf nog enig tumult toen Balde op basis van zijn gedrevenheid een tweede gele kaart voorgehouden kreeg en kon vertrekken. In ondertal perste Dordt er nog een offensiefje uit, maar dat mocht niet meer baten.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert (72.Miceli); Schippers, Schuurman, Reemst (55.Pinas), Savastano; Suray (81.Doesburg), Longo, Balde.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.