Probleemloos de koker in

FC Dordrecht elimineert opvallend tam IJsselmeervogels

FC Dordrecht klaarde de eerste klus in het KNVB-bekertoernooi met opvallend gemak. Bij amateuvoetbalgrootheid IJsselmeervogels kwam de formatie van trainer Theo Bos nooit serieus onder vuur te liggen. Met een zakelijke 0-2 triomf plaatsten de Dordtenaren zich voor de volgende schifting.

De uitbeurt bij IJsselmeervogels, de sterkste topklasser van Nederland in het voorbije seizoen, was op papier de slechtst denkbare koppeling met een amateurclub. Bovendien snakten de ‘rooien’, die de voorbijen in bekerverband steeds door een profclub geëlimineerd werden, weer eens naar de creatie van een bekersensatie

Maar de storm op De Westmaat wakkerde gisteravond alleen in de eerste tien minuten aan tot een stevige bries. FC Dordrecht had even moeite met het opportunisme van de opponent. Maar de gasten kwamen de openingsfase door. Nick van der Ploeg, die – zoals aan het begin van het seizoen al door Bos aangegeven – zijn kans tussen de palen in het bekerduel kreeg, hoefde niet in actie te komen.

Bij FC Dordrecht was ADO-huurling Kevin Tano voor de eerste maal aan de aftrap verschenen. De vacante linksbackpositie, vrijgekomen door de buikgriep van Nick Coster en de enkelblessure van Tom Beugelsdijk, werd ingevuld door Mawouna Amevor. Binnen acht minuten was echter een herschikking van de Dordtse organisatie noodzakelijk. Centrale verdediger Josimar Lima was na een kopduel bij de eerste corner aan het hoofd geraakt en kon niet meer verder. Donny van der Dussen kwam de onfortuinlijke Kaapverdiaan aflossen en ging als linksback opereren.

Amevor – hij verhuisde naar het centrum – was bij een van zijn zeldzame offensieve uitstapjes betrokken bij de openingstreffer. Nadat hij de bal uit een corner had getoucheerd, hamerde collega-verdediger Johan Versluis het speeltuig tegen het net. FC Dordrecht controleerde vervolgens moeiteloos tegen de in balbezit zeer slordige ‘Vogels’, die via Justin Ramic één keer dreigend voor Van der Ploeg opdoken. Aan de overzijde geselde Shayron Curiel de lat, nadat hij vanaf links naar binnen was gekomen.

Na de pauze zetten de Spakenburgers wel meer druk, maar tot een beleg van de veste van Van der Ploeg kwam het geenszins. Integendeel, FC Dordrecht speelde enkele kansrijke tegenstoten matig uit. Totdat twintig minuten voor tijd Tano op de rechterflank ontsnapte, de vleugelspeler de moeilijke route leek te kiezen, maar tijdig afspeelde op de vrijstaande Jeffrey Rijsdijk: 0-2.

Dordtse onzuiverheid in de eindpass en afronding leidde ertoe dat de score niet verder opliep. Dat mocht de pret echter niet drukken: relatief probleemloos gaat FC Dordrecht morgenavond de koker in bij de loting voor de volgende ronde.

Opstelling IJsselmeervogels: Van de Top; Tol, Vastenhouw, Fung a Wing (77. Van de Laar), Krimp; Van Toor, Bronkhorst, Van Hoof (67. Katipana), De Harder; Ramic, Peters (77. De Graaf).

FC Dordrecht: Van der Ploeg; Gielisse, Versluis, Lima (8. Van der Dussen), Amevor; Hulst (64. Vlasblom), Kousemaker, Rijsdijk; Tano (72. Mayele), Lopes, Curiel.

Bijzonderheden: Arbiter Christian Bax uit Zwijndrecht gaf geel aan Ramic, Peters en Bronkhorst (IJsselmeervogels) en Van der Dussen (FC Dordrecht).

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.