Post kan eindelijk weer een treffer bejubelen

FC Dordrecht-middenvelder Danny Post sprak onlangs de wens uit dat hij wat vaker voor de vijandelijke goal wilde komen. Tegen FC Emmen ging die wens in vervulling en kon de Amsterdammer zelfs zijn tweede treffer van het seizoen bejubelen.

,,Een spitsengoal,” grinnikte Post, die na een schorsing van één duel in de basis was teruggekeerd, na zijn wapenfeit dat de deur definitief dicht had laten vallen tegen FC Emmen. ,,Zelf de bal onderscheppen en uiteindelijk afmaken. En ook een gele kaart is me bespaard gebleven, ik ga het leren,” kon de voormalig speler van FC Groningen zijn lol niet op.

De 3-0 triomf was geruststellend, maar de uitvoering had Post niet bevredigd. ,,We begonnen te slap aan deze wedstrijd,” was hem opgevallen. ,,Maar we vertrouwden erop dat we thuis wel tot scoren zouden komen. Na die 1-0 heb ik niet meer getwijfeld aan de uitkomst en eigenlijk zijn we, op die bal op de lat na, niet in de problemen gekomen.”

Pressie
Interim-trainer Virgil Breetveld koesterde de verplichte driepunter. ,,In deze fase gaat het er niet om hoe je wint, maar dat je wint. Maar normaliter zijn we in staat om veel pressie te leveren en de tegenstander de wil op te leggen, daar was deze wedstrijd wel een uitzondering op zonder dat we de tegenstander onderschat hebben. Vorige week kregen we tegen FC Volendam alle lof voor de speelwijze, maar konden we de kansen niet benutten en waren we teleurgesteld met één punt. Dit keer waren we een stuk slagvaardiger, zeker toen we in de slotfase tweemaal op het juiste moment druk zetten en Santy (Hulst, red.) en Danny uiterst beheerst bleven in de afronding.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.