Positief onder de indruk

Morgen speelt FC Dordrecht in de Kuip tegen Feyenoord, Ernie Brandts kijkt uit naar de Rijnmondderby: “Spelen in de Kuip heeft iets speciaals, je bent op een positieve manier onder de indruk van de sfeer in het stadion.”

“We hebben niets te verliezen maar dat wil niet zeggen dat we onszelf ook geen druk opleggen. Je gaat voor het hoogst haalbare dus de druk voel je altijd. We hebben goed getraind en extra getraind deze week. Aan onze speelwijze ligt het niet zozeer maar we moeten sneller aansluiten en op de juiste momenten, de juiste beslissing nemen. Dat zijn de belangrijkste verbeterpunten.

Vandaag stond vooral het plezier in voetbal centraal, natuurlijk wel met het doel om morgen optimaal te presteren. Feyenoord is aardig in vorm, hebben een goed georganiseerd team en de minst gepasseerde verdediging. Alle reden om naar deze derby uit te kijken, we willen het publiek een echte wedstrijd laten zien.”

Het afgelopen weekend werd er niet gevoetbald vanwege de kwalificatiewedstrijden van landenteams. Josimar Lima en Jeffry Fortes kwamen uit voor Kaapverdië (en hebben zich weten te plaatsen voor de Africa Cup), Rihairo Meulens kwam uit voor Curaçao en Joris van Overeem speelde tegen Duitsland met Jong Oranje. Alle jongens zijn inmiddels weer teruggekeerd van hun buitenlandavontuur en zijn morgen inzetbaar.

Niet inzetbaar zijn Korte ( geblesseerd) en Haddad ( geschorst)

Morgen is er een nog een mogelijkheid om een kaart voor het uitvak te kopen. Tussen 18.00 uur en 18.15 uur staat Jan van Nieuwenhoven op het Centraal Station met de laatste kaarten. De kaarten kosten € 22,50 en je hebt geen club of uitkaart nodig. De treinen naar de Kuip vertrekken vanaf 18.00 uur

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.