Playing for Success scoort!

In januari werd het project Playing for Succes bij FC Dordrecht gestart.
Een project waar leerlingen van 9 tot 15 jaar op een bijzondere manier een extra steuntje in de rug krijgen wanneer het gaat om lesstof. Het doel van het project is om kinderen die tegen bepaalde knelpunten op school aanlopen zelfvertrouwen te geven en ze te motiveren om te leren. Vandaar dat we spreken van leren met de ‘WOW factor’.
In het FC Dordrecht stadion is een eigen leslokaal ingericht waar de scholieren twaalf weken lang, één keer per week samenkomen om aan de hand van praktische opdrachten werken aan school.
Jordy Valkestijn, centrummanager/docent van het project, is bijzonder trots op de resultaten:
“Ik zie de leerlingen echt opbloeien bij de lessen. De opdrachten die ze moeten maken zijn eigenlijk niet heel anders dan de stof die ze op school krijgen maar het stadion en de sportgerelateerde lessen stimuleert ze ook tot topprestaties. Dat het werkt merk ik niet alleen aan de leerlingen maar ook aan de begeleiders. Bij de tweede cyclus kreeg ik ruim 70% meer aanmeldingen van de verschillende scholen in Dordrecht. Dat is voor mij het bewijs dat we goed bezig zijn.”

Wethouder van Onderwijs, Peter Heijkoop, opent vrijdag 18 november voor de wedstrijd FC Dordrecht – Helmond Sport officieel de tweede cyclus van Playing for Success.

In december begint de derde cyclus voor PO en VO.
Voor meer informatie en of aanmeldingen kunt u contact opnemen met Jordy Valkestijn: j.valkestijn@playingforsuccess.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.