Play-off kraker tegen De Graafschap

Vanavond om 20:00 uur gaan wij los! De Schapekoppen spelen tegen de Superboeren in een absolute play-off kraker

De Graafschap

De Graafschap staat zesde in de Keuken Kampioen Divisie. De afgelopen wedstrijd van de superboeren werd met 2-1 gewonnen van Jong AZ. Philip Brittijn kan zijn 94e wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie spelen, sinds Opta deze data verzamelt (2008/09) kwam geen speler zo vaak in actie in de Eerste Divisie als tiener dan de 19-jarige middenvelder van De Graafschap (Mohamed Taabouni ook 93). De Graafschap won elk van de laatste vier uitwedstrijden tegen FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie en hield in de laatste drie bezoeken aan Dordrecht telkens de nul. Des te groter de wil van de Schapekoppen om te winnen.

FC Dordrecht

FC Dordrecht speelde een fantastische wedstrijd tegen FC Den Bosch en wonnen met 0-3 in De Vliert. De ploeg van Michele Santoni staat vierde in de Keuken Kampioen Divisie. Topscorer is Mathis Suray met tien goals. Jari Schuurman heeft nogsteeds de meeste assist op zijn naam staan. Shiloh ’t Zand kan de tweede middenvelder van FC Dordrecht worden met tien doelpunten dit KKD-seizoen (Mathis Suray, 10), iets wat alleen Jeffrey Rijsdijk lukte in de voorgaande vijftien seizoenen van de club in de Eerste Divisie (10 in 2012/13). Een zege zou FC Dordrecht op zestig punten brengen in dit KKD-seizoen, in het driepuntentijdperk (sinds 1995/96) behaalde het alleen in 2013/14 meer punten in de eerste 33 speelronden (65).

Onderlinge balans 

57 keer werd deze wedstrijd gespeeld. 26 keer werd De Graafschap als winnaar uitgeroepen. 17 keer eindigde het in een remise en veertien keer wist Dordrecht te winnen!

Scheidsrechter

Scheidsrechter van dienst is Clay Ruperti. Assistenten zijn Overtoom en Beijer. Vierde official is Michielsen.

Wedstrijd volgen?

De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN 2 en op het schakelkanaal van ESPN. Natuurlijk is er weer een live X-verslag.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.