Piet Staat verdient een lintje

Piet Staat, onze eigen stadionspeaker en al 43 jaar vrijwilliger van de club heeft vandaag een lintje gekregen. Daarom willen ook wij hem vandaag extra in de schijnwerpers zetten!

Al sinds 1974 is Piet Staat fanatiek supporter van FC Dordrecht. En dan fanatiek in de goede zin van het woord. Loyaal en vooral trots op onze club. Blij als we een doelpunt maakten, “volgende keer beter” als we verloren. En dat gebeurde nogal eens. Maar hij was er iedere week.

De supporters verenigden zich en met elkaar werd besloten om de handen uit de mouwen te steken. In de zomermaanden werd er onkruid gewied (meer dan overtollig aanwezig!), geschilderd en geholpen met reparatiewerkzaamheden van de vrijwilligers. In het seizoen werd er na de wedstrijden op vrije middagen geholpen met het schoonmaken van het stadion en tijdens de thuiswedstrijden verzorgde de Supporters Vereniging faciliteiten voor de toeschouwers zoals het bedienen van de scoreborden (destijds nog door middel van het ophangen van cijferbordjes), het uitdelen van eveneens door de SV zelf gemaakte programmaboekjes, de verkoop van lootjes om extra inkomsten voor de club te vergaren. Piet Staat was daar overal bij. Hij bleek toen al een actieve persoon die zich zonder enige vorm van eigen belang wilde inzetten voor een ander.

Inmiddels zijn we veertig jaar verder en is Piet Staat uitgegroeid tot een belangrijke schakel in de organisatie bij de thuiswedstrijden van FC Dordrecht. Hij is de centrale man in de radiokamer, het verbindingscentrum in het stadion, en verantwoordelijk voor het beheer van de persfaciliteiten en informatievoorziening voor de journalisten alsmede de publieksfaciliteiten zoals de muziek voor en na afloop, de entertainment tijdens de rust en de bediening van scorebord, lichtkrant en reclamepanelen. Daarnaast is zijn stem al meer dan tien jaar het vertrouwde geluid van de stadionspeaker die opstellingen, wedstrijdinformatie en supportersactiviteiten aan de bezoekers meedeelt én met – soms overslaand – enthousiasme ieder doelpunt door het stadion laat galmen.

Al meer dan vier decennia zorgt Piet Staat er altijd voor dat zijn team paraat staat en op zijn taken berekend is. Een betrouwbare pion die nimmer verzaakt, in staat is mee te denken en de kwaliteiten heeft om te improviseren als er zich problemen voordoen.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.