Perspectief in gelijkspel tegen RKC

FC Dordrecht – RKC Waalwijk 1-1

In de laatste oefenwedstrijd vielen er weer een aantal lichtpunten te constateren. “We maken stapjes”, zei trainer Henny Lee na afloop van een tumultueuze 1-1 tegen RKC Waalwijk. “Mentaliteit en incasserings- vermogen is oké, maar we spelen ook meer vooruit en voetballend zag het er bij vlagen goed uit”.

Alleen aanvallend kwam het zonder de geblesseerde spitsen Lopes (enkelband verrekt op de training) en Quekel (nog revaliderend) te weinig voor de goal. Maar daar slaagde RKC feitelijk ook niet in zodat het gelijke spel een terecht resultaat was.

De ijverige aanwinst Dave Huymans maakte vooral na rust indruk op het middenveld en speelde Dordt op het vertrouwde veld van WNC ook het beste deel van de wedstrijd, ook al kwam het na balverlies van Guy Ramos door Mitchel Schet nog wel op achterstand (0-1). Maar voordat Dordrecht tot scoren kon komen, trok de jonge arbiter Lorenzo Cairo ongewild een hoofdrol naar zich toe. Met zes gele kaarten, één rode (Benson na een opstootje met Van Muyen) en een per vergissing “tweede” (en dus rode) kaart voor Mulder kreeg het toch vriendelijke duel een onstuimig aanzien.

Tien minuten voor tijd rondde Bart van Muyen een kopestafette met de ingevallen Deniz Alkac en Dave Huymans met het hoofd af: 1-1.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.