Periodetitel scenario’s

Vanavond reizen de spelers, staf en supporters af naar Sittard voor de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Dordrecht. Om 17.15 uur vertrekt de supportersbus naar Limburg maar u kunt ook op eigen vervoer naar Fortuna Sittard.

Voor meer informatie zie: https://fcdordrecht.nl/kaartverkoop/uitwedstrijden

Kunt u er niet bij zijn?
De wedstrijd kunt u volgen via ons Twitterkanaal, Facebookpagina of via Radio Rijnmond. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Omdat dit voetbalweekend de tweede periodetitel kan worden gewonnen en de competitie door de andere opzet wat vragen oproept, hier een korte uitleg:

Scenario’s tweede periode Jupiler League

In de tweede periode van de Jupiler League valt aankomende vrijdag de beslissing. Met nog vier kandidaten voor het periodekampioenschap belooft het een spannende voetbalavond te worden. Hieronder op een rij de mogelijke scenario’s:

Scenario 1

  1. FC Dordrecht
  2. Jong PSV

Met deze eindstand wordt Jong PSV aangemerkt als periodekampioen, aangezien FC Dordrecht de eerste periode al heeft gewonnen. Omdat Jong PSV als ‘pilotteam’ niet kan meedingen om promotie wordt de plek in de play-offs ingenomen door de eerstvolgende club in de tweede periode.

Scenario 2

  1. Jong PSV
  2. FC Dordrecht

Met deze eindstand wordt de plek in de play-offs ingenomen door de hoogst geklasseerde club op de eindranglijst (niet zijnde een ‘pilotteam’ of een club die al een periodetitel won), omdat Jong PSV de rechtstreekse periodekampioen is en FC Dordrecht de eerste periode al heeft gewonnen.

Scenario 3
Als Sparta Rotterdam of FC Volendam eerste in de periode eindigt of tweede wordt achter Jong PSV of FC Dordrecht, dan wordt die club (aangemerkt als) periodekampioen en gaat het naar de play-offs.

Om de pilot met drie beloftenteams en een amateurvereniging in de Jupiler League mogelijk te maken, zijn de reglementen voor het periodekampioenschap voorafgaand aan het seizoen gewijzigd. Door de reglementswijziging is het in scenario 1 mogelijk dat lager geklasseerde clubs dan de nummer twee in de periode een plek in de play-offs kunnen bemachtigen. Dit is anders dan voorgaande jaren en zorgt tevens voor de andere consequentie voor de play-offs van scenario 1 ten opzichte van scenario 2. De gevolgen van de reglementswijziging worden onderdeel van de evaluatie die de KNVB over het eerste seizoen van de pilot in de Jupiler League zal uitvoeren.

Meer informatie vindt u op de vernieuwde site van de Jupiler League.

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.