Periodetitel op haar na gemist (2001)

Op deze dag in 2001 liep FC Dordrecht op een haar na de periodetitel mis. De titel was zo dichtbij maar toch lukte het niet om hem binnen te halen. De Krommedijk was volgepakt en zij wachtte om het feest los te laten barsten. Helmond Sport had de overhand in het eerste deel van de eerste helft, vervolgens namen de Schapekoppen het initiatief over. Na de rust begon de wedstrijd los te komen en ging het tempo omhoog. Tegen de verhouding in wist Helmond Sport de voorsprong te pakken. Toen Leon van Dalen de 2-1 voorsprong binnen kopte leek de koers gelopen en de periodetitel binnen. Maar, in de allerlaatste minuut, ging het uiteindelijk toch nog fout en scoorde de Helmonders de gelijkmaker.

In de 16e speelronde stonden de Dordtenaren op negende plek, net als op dit moment. Gaan de Schapekoppen dit seizoen een periodetitel kunnen pakken?