Pepijn Doesburg vertrekt op huurbasis naar VVV-Venlo

Pepijn Doesburg vertrekt op huurbasis naar VVV-Venlo. De 22-jarige spits die in de zomer van 2022 transfervrij overkwam van Sparta, waar hij voornamelijk actief was bij Jong Sparta in de tweede divisie, wordt voor één seizoen verhuurd aan de club uit Limburg met een optie tot koop. Bij zijn komst naar FC Dordrecht in juli 2022 kreeg hij te horen dat hij als tweede spits is gehaald en zich omhoog moest gaan werken naar de plek van eerste spits. ‘’Deze boodschap was duidelijk’’, zei Doesburg. Door de recente komst van spits Rene Kriwak wordt zijn kans op speeltijd niet groter en nu wil hij voor zijn eigen kans gaan.  
 
Doesburg heeft nog een contract lopen tot medio 2025 bij FC Dordrecht en kwam tot nu toe 25 keer in actie voor de Schapekoppen waarvan 24 keer in de Keuken Kampioen Divisie en één keer in de KNVB Beker, hierbij kwam hij twee keer tot scoren.  
 
Pepijn Doesburg kwam via de jeugd van zowel TOGB, Feyenoord en Sparta naar de Krommedijk. Hij maakte zijn officiële debuut op de eerste speeldag van het seizoen 22/23 tegen Roda JC waarbij hij tien minuten mocht invallen. De spits maakte zijn eerste officiële goal in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle en ook zijn tweede goal maakte hij in het Matchoholic Stadion, dit was tegen FC Eindhoven.  
 
Zelf kijkt Doesburg uit naar zijn avontuur in Venlo. ‘’Ik ben blij dat VVV-Venlo mij deze kans wil bieden’’, aldus de aanvaller. 
 
Wij wensen hem heel veel succes in Venlo voor komend seizoen.  

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.