Peersman kan niet wachten tot aftrap

Gameday!

Om 20.00 uur begint de gladiatorenstrijd tussen Willem II en FC Dordrecht. Eindelijk is het tijd voor het spektakelstuk van de Jupiler League. Winnen is heel belangrijk, weet Marvin Peersman. Hij wil het maximale met de Schapenkoppen.
Op de afsluitende training voor de wedstrijd moest trainer Harry van den Ham volop interviews geven. Ook de spelers kwamen aan bod. Verdediger Peersman zag het met voldoening aan. Mooi, die aandacht. “Er zijn veel media, het is de wedstrijd tussen de nummer twee en de koploper. Misschien zit het stadion in Tilburg wel helemaal vol. Dat zou prachtig zijn. Dit wordt een hele mooie wedstrijd, misschien wel de leukste van het jaar.”

Als FC Dordrecht wint, heeft de club zeven punten meer dan naaste achtervolger Willem II. De Tricolores kwamen wel een keer minder in actie. “We staan er bij een zege heel goed voor”, beseft Peersman zich. “Bij een gelijkspel hebben we ook veel kans om de titel te pakken. Willem II krijgt met De Graafschap en FC Eindhoven nog lastige tegenstanders. Toch moeten we niet te vroeg juichen. We moeten alle wedstrijden winnen. Dan zijn we sowieso zeker van de eerste plaats.”

Zijn team heeft nog iets recht te zetten. Eerder dit seizoen was Willem II met 2-0 te sterk voor de trots van Dordrecht. “Dat zijn we nog niet vergeten”, merkt de snelle vleugelverdediger op. “Niemand vindt het leuk om te verliezen, wij dus ook niet. Het zou mooi zijn om een mooi resultaat neer te zetten en revanche te nemen voor die eerdere uitslag.”

Of FC Dordrecht nou promoveert of niet, Peersman speelt hoe dan ook nog een seizoen aan de Krommedijk. De optie in het contract van de Belg werd vorige week gelicht. “Daar ben ik heel blij mee”, zegt hij enthousiast. “Ik speel bij een leuke club, met een goede structuur en gezellige mensen. En ja, dat Nederlandse taaltje vind ik ook steeds mooier, haha.”

Tekst: Maarten de Jong

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.