Pechduivel niet meer welkom

Na ruim vier maanden absentie vanwege een hernia maakte huurling Matthew Steenvoorden vorige week zijn rentree voor FC Dordrecht tijdens de clash met Fortuna Sittard. De pechduivel leek hem twee dagen geleden tijdens de training weer te tarten, maar een bal tegen zijn slaap weerhoudt de 21-jarige Steenvoorden uiteindelijk toch niet van inzetbaarheid vandaag tegen FC Volendam.

Even was er donderdagochtend, tijdens de voorlaatste training in de aanloop naar de confrontatie met FC Volendam, lichte paniek. Collega-huurling Yoeri Loen vuurde ongelukkigerwijs een bal af die Matthew Steenvoorden vol op de slaap raakte. ,,Ik zag letterlijk sterretjes,” blikt de onfortuinlijke Feyenoorder in Dordtse dienst terug op het voorval. ,,Later kreeg ik last van hoofdpijn en misselijkheid, maar gelukkig bleek het van korte duur.”

Gisteren stond Steenvoorden tijdens de laatste training gewoon weer op het veld. De pechduivel is niet meer welkom bij hem. ,,Ik wil de komende wedstrijden nog van belang zijn voor FC Dordrecht in de kampioensstrijd. Tot nu toe heb ik nog maar vier wedstrijden, dat is natuurlijk veel te weinig.”

Kort na zijn entree aan de Krommedijk, nadat Feyenoord hem groen licht had gegeven voor een verhuurperiode tot het einde van het seizoen, kreeg de middenvelder last van zijn rug met pijn die uitstraalde naar zijn been. ,,Dat zorgde in eerste instantie voor een zorgelijke situatie, want het was een tijd lang onduidelijk wat er werkelijk aan de hand was,” blikt Steenvoorden terug op het begin van een blessureperiode die uiteindelijk naar een operatie op 19 november jongstleden zou leiden. ,,Een operatie met toch enige risico, maar die goed is uitgepakt waardoor ik snel aan mijn herstel kon gaan werken.”

Terwijl FC Dordrecht zich week in-week uit bleef manifesteren als de vaandeldrager van de Jupiler League diende Steenvoorden zich te beperken tot de lange weg terug. ,,Dat was best moeilijk, want ik wilde zelf ook een bijdrage leveren aan het succes van de club. Het herstel is, op een korte terugslag na, voorspoedig en redelijk op schema verlopen. Ik ben op dit moment topfit en heb na mijn rentree tegen Fortuna Sittard ook geen terugslag gekregen.”

In die wedstrijd werd Steenvoorden niet gebracht op zijn vertrouwde plek als (controlerende) middenvelder, maar als centrale verdediger naast Ilias Haddad. ,,Mijn opdracht was om zoveel mogelijk door te dekken, maar aangezien Fortuna heel verdedigend ingesteld was kwam dat niet helemaal uit de verf. Achteraf was ik best tevreden over de wedstrijd. Alleen het resultaat (FC Dordrecht speelde met 1-1 gelijk, red.) was een teleurstelling.”

Steenvoorden, die nog een doorlopend contract heeft bij Feyenoord tot en met volgend seizoen, wil in de slotfase van het seizoen belangrijk zijn voor FC Dordrecht. Daarnaast houdt hij de ontwikkelingen in de Kuip nauwlettend in de gaten. ,,Afgelopen zondag ben ik bij Feyenoord – Ajax geweest en uiteraard heb ik kennisgenomen van het nieuws dat Fred Rutten de nieuwe trainer wordt volgend seizoen. Ik ken hem niet persoonlijk, dus voor mij is het ook afwachten als ik na de zomer weer aansluit bij Feyenoord.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/ De Dordtenaar
Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.