Passie en strijd altijd de basis

De laatste training voor het competitietreffen met Heracles in Almelo, viel letterlijk in het water. Noodgedwongen dropen spelers en staf begeleid door bliksemflitsen vroegtijdig af richting kleedkamers. De herkansing vond ’s middags plaats, na de lunch en met droog weer.

Tussen de bedrijven door blikte hoofdtrainer/coach Ernie Brandts alvast vooruit richting Heracles. Brandts: “Tegen PSV hebben we ondanks het verlies vertrouwen getankt. Ik merkte het aan de jongens. Er werd veel onderling gesproken en gewoon lekker over voetbal geluld. Zoals het hoort. Normaal gesproken komen wij tegen Heracles wel aan voetballen toe. Tussen hun linies ligt ruimte, maar ook achter de verdediging. Nou is snelheid voorop niet ons belangrijkste wapen, maar met slim spel hopen we de Almeloërs toch te verrassen.”

Ernie Brandts kan vrijdag niet beschikken over Ilias Haddad. De verdediger kreeg in de wedstrijd tegen PSV twee keer geel en moet één wedstrijd toekijken.

Everon Pisas liep in diezelfde wedstrijd een hamstringblessure op en komt voor de winterstop niet meer in actie. Giovanni Korte maakt goede vorderingen in zijn herstel, maar ook de rappe buitenspeler richt zich op de tweede seizoenshelft. De hoofdtrainer zelf kreeg een wedstrijd voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar voor zijn uitlatingen over scheidsrechter Higler. Brandts heeft de straf geaccepteerd.

Robin Gosens, die net als Pisas geblesseerd uitviel in de wedstrijd tegen PSV, is wel weer inzetbaar. Brandts gaf aan niets te zullen wijzigen aan de speelwijze. De voorhoede en het middenveld laat hij ook in tact. Alleen over de invulling van de verdediging hield Brandts zijn opties nog open. “Dat horen de spelers morgen als eerste.”

Het is nog mogelijk om je in te schrijven voor de bus of auto combi naar Almelo.
Prijs buscombi (busreis en kaartje):
– Volwassenen: € 30,-
– Lammetjes en AOW-ers: € 20,-

Bus vertrekt om 16.30 uur vanaf de parkeerplaats bij het Supportershome.
Prijs autocombi (kaartje): € 20,-

De kaarten worden donderdagavond (tussen 20.00 en 22.00 uur) in het supportershome verkocht.
Vergeet niet je uitkaart mee te nemen!

Foto: Michel Sterrenberg

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.