Pagina AD De Dordtenaar

Vanaf heden zal telkens voorafgaand aan een thuiswedstrijd FC Dordrecht een hele pagina vullen in dagblad AD De Dordtenaar. Op deze manier hoopt FC Dordrecht meer mensen te benaderen en warm te maken voor een avondje ‘krommedijk’. De pagina zal gevuld worden met nieuwtjes en weetjes van de club.

De pagina zullen we ook telkens publiceren op de deze website. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven stond de eerste editie in de krant. De inhoudt kunt u hieronder teruglezen.

EINDHOVEN DIT JAAR TOPPER OP KROMMEDIJK

FC Eindhoven is dit jaar misschien wel de grote verrassing in de Jupiler League. De ploeg van ‘bondscoach’ Ernest Faber bezet momenteel de tweede plaats op de ranglijst en speelt verzorgd, maar vooral efficiënt voetbal. Een kleine marge is doorgaans voldoende om de punten over de streep te halen. “Dat gaat een moeilijke wedstrijd worden want Eindhoven heeft een hele degelijke verdediging”, zegt Stef Doedée. “Maar thuis scoren wij altijd”.

Op de eigen Krommedijk kan FC Dordrecht inderdaad bogen op een positieve balans en ongeslagen status. Met vier overwinningen en drie gelijke spelen kon het thuispubliek zich dit seizoen vermaken met vaak spectaculaire wedstrijden. Zoals twee weken geleden toen de jonge ploeg van Theo Bos andermaal zijn veerkracht toonde door een 0-2 achterstand tegen Helmond Sport met passie en inzet om te buigen in een ultieme 3-2 zege. De winnende treffer van Kousemaker in de slotminuut zorgde voor euforische taferelen. “We hebben karakter getoond en met zijn allen gestreden voor de punten. Als je dan zo de overwinning pakt, is dat geweldig natuurlijk”, sprak Cecilio Lopes na afloop.

Vrijdag tegen Eindhoven moet de mooie serie in eigen huis een passend vervolg krijgen.

POST WEER INZETBAAR

Danny Post is na zijn schorsing van twee wedstrijden weer inzetbaar op het middenveld.

CHRISTMAS DINERPARTY

Op zondag 18 december organiseert FC Dordrecht in de Rabolounge een stijlvolle Dinerparty in kerstsfeer voor de sponsoren. Naast het culinaire aspect zal deze avond ook in het teken staan van fundraising ten behoeve van de eigen organisatie. Veilingmeester Victor Deconinck zal een aantal zeer interessante items onder de hamer brengen.

EXPOSURE

Ook voor uw bedrijf…

Sinds afgelopen seizoen wordt in het GN Bouw Stadion voor elke thuiswedstrijd een digitaal reclamesysteem opgebouwd. Een gigaklus elke keer, dat wel, maar het effect is er dan ook naar. Deze LED-boarding brengt de sponsoren van de club perfect in beeld op televisie, het is een geweldige manier van reclame maken of de naamsbekendheid vergroten. Zowel club als sponsoren zijn hier enthousiast over, met name omdat dit systeem heel flexibel is in de mogelijke uitingen, aan bijna iedere wens kan voldaan worden. FC Dordrecht heeft nog ruimte vrij op de LED-boarding welke voor een aantrekkelijk tarief verkrijgbaar is. Misschien ook iets voor uw bedrijf…? (kim.vrolijk@fcdordrecht.nl)

EIGEN STADSBUS

FC Dordrecht wil vanaf 1 januari een eigen stadsbus rond laten rijden. De bus wordt opgetuigd in clubkleuren met logo’s, foto’s, de website en met plaats voor de sponsors. Geïnteresseerde kunnen zich nog melden bij Kim Vrolijk op telefoonnummer 078-6130000.

PROGRAMMA

vr 2 dec – 20:00

FC Dordrecht – Eindhoven

vr 9 dec – 20:00

AGOVV – FC Dordrecht

vr 16 dec – 20:00

FC Dordrecht – Go Ahead Eagles

TWEEDE ELFTAL

Voor degene bij wie de Sint in het weekend al langskomt, kan op de verjaardagsdag gewoon een potje voetbal komen kijken. Het Beloftenelftal van FC Dordrecht speelt op 5 december thuis tegen Jong FC Volendam. Aanvang 18:30 uur.

JEUGD

Programma zaterdag 3 december:

14:30 FC Dordrecht A1 – AFC
12:00 FC Dordrecht B1 – Alexandria’66
12:15 NAC Breda – FC Dordrecht C

TOEGANGSPRIJZEN

– Oosttribune € 15,00 (€ 11,00)
– Westtribune € 12,00 (€ 9,00)
– Noordtribune € 8,00 (€ 6,00)
– Zuidtribune € 6,00 (€ 4,00)
– Familiekaart € 7,00

De kassa’s gaan om 18:45 uur open.

VOORVERKOOPADRESSEN

– Primera Crabbehof, Van Oldenbarneveldtplein 20 (WC Crabbehof)
– Primera Richard de Visser, Rechte Zandweg 10a (WC Damplein)
– Tabac & Gifts Rob van Zwoll, Pearl Buck erf 214 (oude WC Stadpolders)
– Cigo Polderman, J.P. Heijeplein 4 (Krispijn)

SCHAAPSKOOI

Voorafgaand aan de wedstrijd kunnen sponsoren gebruik maken van het diner in de Brasserie. Voor reserveringen bel 0627-623250.

Brasserie De Schaapskooi: Voor al uw feesten en vergaderingen.

HONDERD VOOR LOPES

De gelijkmaker (2-2) tegen Helmond Sport betekende voor Cecilio Lopes zijn honderdste doelpunt in het betaalde voetbal. De spits zelf vierde deze fraaie mijlpaal ingetogen doch wel voldaan. Het was zijn 63e treffer in Dordtse dienst. De overige doelpunten tekende Lopes voor Excelsior (27), Sparta (2) en FC Zwolle (8). Bij Heerenveen en Volendam kwam hij niet tot scoren in competitieverband.

THUISBALANS

Op basis van de historie zou FC Dordrecht vrijdag een goede kans op de overwinning moeten maken. Sinds 1989 ontving het 19 maal Eindhoven waarin het slechts één keer de zege aan de gasten moesten laten, twee jaar geleden werd het 0-3. Daartegenover staan negen winstpartijen in de boeken bijgeschreven en werd evenzoveel keer een remise overeengekomen.

BUSREIS

De Supporters Vereniging organiseert volgende week een busreis naar de uitwedstrijd tegen AGOVV. Inschrijven kan donderdagavond vanaf acht uur in het supportershome.

MASCOTTE

Vrijdag is Roan van der Waal de mascotte van FC Dordrecht.

VOORWEDSTRIJD

Om 18.15 uur spelen de pupillen van EBOH en DFC de voorwedstrijd.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.