Overtalsituatie niet uitgespeeld

FC Dordrecht noteerde voor de derde maal in successie een driepunter op vreemde bodem. De 1-2 triomf bij de tot tiental gereduceerde hekkensluiter Almere City FC kwam in de slotfase nog onder vuur te liggen, omdat de bezoekers de overtalsituatie slecht uitspeelden en daarvoor bijna nog de tol betaalden.

Na zestien minuten stond FC Dordrecht met een man meer na een rode kaart nadat Paul de Lange Santy Hulst in het strafschopgebied tegen de grond had gewerkt. FC Dordrecht bouwde vervolgens aan een zeker lijkende voorsprong, maar liet zich in de slotfase bijna nog de kaas van het brood eten.

Trainer Henny Lee van FC Dordrecht had op de wedstrijddag nogal wat knopen moeten doorhakken, aangezien hij in de aanloop naar het duel in Flevoland met enkele twijfelgevallen werd geconfronteerd. Een voetblessure maakte het meespelen van Marcel van der Sloot onmogelijk. De middenvelder kon worden toegevoegd aan het lijstje absenten, waarop ook Johan Versluis, Kai van Hese, Didi Longuet, Erik Quekel (hij kampt met vocht in de knie) en de geschorste Bart van Muyen prijkten.

Met Nick Coster op de ongewone rechtsbackpositie begon FC Dordrecht aan het treffen. Op papier startten de gasten wederom met drie spitsen (zoals tegen FC Volendam geëindigd was) maar in de praktijk stonden er twee blokken (van twee en drie spelers) op het middenveld en met Cecilio Lopes als diepe spits. Lopes stond aan de basis van het belangrijkste moment van de wedstrijd. Hij stuurde met een omhaaltje Santy Hulst in de diepte. De huurling van ADO Den Haag kruiste slim voor Paul de Lange langs, die hem in het strafschopgebied naar de grond trok. De Lange kon vertrekken met rood, Cecilio Lopes zette zich achter de strafschop en schoot via de hand van doelman Kostas Peristeridis binnen: 0-1. De jubel om die treffer was nog nauwelijks verstomd of Dave Huymans, die weer eens in zijn geliefde tricot met nummer tien mocht spelen, geselde met een kiezelharde knal de lat.

Na ruim 23 minuten staakte Honig, na drie vergeefse waarschuwingen van de stadionspeaker, het treffen tijdelijk vanwege aanhoudende kwetsende spreekkoren aan zijn adres. Na ruim een kwartier oponthoud werd de wedstrijd weer hervat en rook Almere City FC via een vrije trap van Karim Fachtali aan de gelijkmaker. FC Dordrecht drukte vervolgens de getalsmatige overmacht ook in de score uit. Dave Huymans, wiens treffer kort daarvoor was geannuleerd vanwege buitenspel, gaf het laatste tikje na een inzet van Moussa Kalisse.

In deel twee geloofde FC Dordrecht het wel, controleerde en koesterde het liefst balbezit zonder al te veel diepte te maken. Die lethargische houding werd bijna nog fataal, nadat Huymans nog een keer op Peristeridis mocht afstevenen maar hij ging voor eigen succes waar afspelen op Lopes een betere optie was geweest. Die misser kwam FC Dordrecht duur te staan, want acht minuten voor tijd krulde Delano á Cohen een vrije trap achter Nick van der Ploeg.

Almere City FC: Peristeridis; Burgzorg, Troost, Á Cohen, Pinas (82. Willemsen); Schmeltz (46. Rijnink), De Lange, Hoefdraad; Fachtali, Redan (73. Gandu), Sluijter.

FC Dordrecht: Van der Ploeg; Coster, Beugelsdijk, Amevor, Van Hintum; Kalisse (87. Diao), Hulst (45. Vlasblom), Sequeira, Huymans, Curiel (70. Mayele); Lopes.

Bijzonderheden: Arbiter Honig gaf rood aan Paul de Lange van Almere City FC en geel aan Touvarno Pinas van de thuisploeg en Nick Coster van FC Dordrecht.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.