Opvallende score in eigen stadion

 

Tegen de reserves van de Europese topclub Shakhtar Donetsk boekte FC Dordrecht een even ruime als gemakkelijke zege. In het eigen Matchoholic stadion werd het 5-0. Zoals het hoort in de voorbereiding kunnen en mogen er geen al te voorbarige conclusies aan de uitslagen gegeven worden, daarvoor was de tegenstand van de jonge Oekraïners eigenlijk ook te pover, maar toch… dit Dordrecht maakt wél indruk.

In een fase van de voorbereiding waarin (bijna) alle spelers iedere wedstrijd speeltijd krijgen, lijkt Michele Santoni dit seizoen voldoende keuzemogelijkheden te krijgen. Die concurrentiestrijd voor een basisplaats tezamen met het strijdplan van de Dordtse oefenmeester pompt in ieder geval een bak energie is het spel waardoor het ook deze zondagavond verdraaid aardig was om naar te kijken.

Op een goed gevulde Krommedijk, waar een behoorlijke groep Oekraïense vluchtelingen gebroederlijk naast het vak van de Dordtse aanhang hun landgenoten luidruchtig aanmoedigden, ging de thuisclub vanaf de aftrap volle kracht vooruit. Toch kreeg Shakhtar in de openingsfase de eerste kans. Trevor Doornbusch keerde de inzet. Anderhalf uur later bleek dat het enig noodzakelijk handelend optreden van de stand-in voor Liam Bossin.

Na elf minuten kreeg Jaymillio Pinas het publiek voor het eerst op de banken. De linksbuiten kroop in het strafschopgebied knap voor zijn tegenstander en pegelde de perfecte voorzet van Aberkane in één keer hard tegen de touwen: 1-0.

Zonder verder grote kansen hield Dordt (met een gemiddelde selectieleeftijd van 22,6 jaar) de duidelijke overhand waarbij het de jonge tegenstander vaak al diep op eigen helft vast zette.

De doelpunten vielen na rust. Daniel van Vianen kapte zich met rechts vrij en schoot met links vanaf meer dan twintig meter de 2-0 in de verre hoek. Na de massa-wissel op het hele uur ging het snel en had de score gezien het aantal mogelijkheden nog hoger op kunnen lopen. Rene Kriwak (die als de voortekenen niet bedriegen de supporters nog vaak zal gaan laten juichen) bediende Ilias Sebaoui voor een leeg doel (3-0) en de nieuwe Oostenrijkse spits tekende zelf voor de 4-0. Sebaoui (het volgende paradepaardje op de Krommedijk?) noteerde de 5-0.

Beginopstelling: Doornbusch; Aberkane, Smolarczyk, Antef, Hilton; Reemst, Schuurman, Van Vianen; Owusu; Doesburg, Pinas.

Opstelling na zestig minuten: Doornbusch; Baars, Smolarczyk, Van der Avert, Brito; Receveur, Suray, ‘t Zand; Noc, Kriwak, Sebaoui.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.