Opnieuw koude douche

Het afdwingen van seizoensverlenging wordt voor FC Dordrecht een steeds lastiger, zelfs ondoenlijk karwei. De 1-2 thuisnederlaag tegen Sparta betekende opnieuw een koude douche voor de Dordtenaren, die na de pauze wel heel makkelijk de tegentreffers cadeau gaven.

Terwijl de Sparta-aanhang dronken van geluk de zege begroette en weer hardop droomde van een mogelijk kampioenschap, dropen de spelers van FC Dordrecht snel af naar de kleedkamer. Opnieuw een nul op het rekest in een thuiswedstrijd, weer een kans gemist om het play-offperspectief rooskleuriger te maken.

In vergelijking met de verloren thuiswedstrijd van een week eerder tegen FC Oss (0-1) had de technische staf van FC Dordrecht flink wat wijzigingen in de opstelling doorgevoerd. Adnan Alisic, Lars Veldwijk en de geblesseerde Romario Kortzorg waren uit de basis verdwenen. Moussa Kalisse vierde zijn rentree, Fouad Idabdelhay startte in de spits en Marvin Peersman nam de vertrouwde plek als linksback in. Jeffry Fortes, tegen FC Oss nog centrale verdediger, opereerde ditmaal als middenvelder.

FC Dordrecht speelde aanvankelijk uiterst ingetogen tegen Sparta, waar aanvoerder Steef Nieuwendaal al na negen seconden geblesseerd raakte. Nieuwendaal zong het nog een kwartier uit, waarna hij zijn plaats afstond aan Alblasserdammer Danny Buijs die later een hoofdrol voor zich zou opeisen.

De thuisploeg wilde niet in dezelfde val lopen van de uitwedstrijd op Het Kasteel, ving Sparta op en probeerde met snelle uitbraken de Rotterdammers te verrassen. Zo’n counter liet lang op zich wachten, maar was bij de eerste geslaagde poging meteen gevaarlijk. Eindstation Marvin Peersman zag zijn inzet gekraakt worden. Een inzet van Moussa Kalisse werd gepakt door doelman Nico Pellatz, die vlak voor rust toch moest buigen. Danny Post werkte de corner van Jeffrey Rijsdijk richting het doel, waar Josimar Lima het laatste tikje gaf.

Sparta leek mentaal geraakt door die achterstand, maar werd na de pauze in het zadel geholpen door FC Dordrecht. Illias Bel Hassani kreeg alle ruimte en schoot de bal diagonaal achter Stef Doedée, die er bij de tweede tegengoal bepaald niet goed uitzag. Zijn poging om het doorkoppen van Gijs Luirink onschadelijk te maken liep op niets uit, waarna Danny Buijs geen moeite had om de bal in het lege doel te tikken.

Met het inbrengen van Lars Veldwijk voor Marvin Peersman nam FC Dordrecht de broodnodige risico’s, maar kostbaar verlies bleek niet meer te vermijden. Met nog vijf wedstrijden te gaan en lastige opponenten als Cambuur, MVV en Fortuna Sittard voor de kiezen zijn de play-offs heel ver weg.

Opstellingen
FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Amevor, Lima, Peersman (76. Veldwijk); Fortes (87. Kousemaker), Post, Rijsdijk; Luckermans (87. Kastaneer), Idabdelhay, Kalisse.
Sparta: Pellatz; Dijkhuizen, Luirink, Van Berkel, Cruz Vicente; De Nooijer, Nieuwendaal (16. Buijs), Varela; Bel Hassani, Calabro (79. Bilate), Deekman (57. Mahi).
Bijzonderheden: Arbiter Ed Janssen gaf geel aan Marvin Peersman, Mawouna Amevor en Josimar Lima van FC Dordrecht en Crescendo van Berkel en Toni Varela van Sparta.

Tekst: Arco Bomgaars / AD
Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.