Opleving komt te laat

In de stromende regen trappen de Schapekoppen de eerste thuiswedstrijd van 2021 af. Aan de Krommedijk strijdt FC Dordrecht tegen Jong PSV om de eerste punten van het nieuwe jaar.

Meteen na het fluitsignaal zetten de Eindhovenaren veel druk. Zij krijgen dan ook de eerste mogelijkheden van de wedstrijd. Keeper Anthony Swolfs weet zijn doel met een aantal knappe reddingen schoon te houden. In de 30e minuut komt het eerste offensief vanaf Dordtse kant. Nikolas Agrafiotis schiet van buiten het zestien meter gebied. Helaas zeilt deze bal over het Eindhovense goal.

Het einde van de eerste helft nadert en Jong PSV komt meer op. De Brabanders tikken de bal steeds meer rond. In de 44ste minuut gaat het mis. Julius Bliek tikt de bal in eigen doel na een voorzet van een Jong PSV’er, 0-1.

De Schapekoppen komen fris uit de kleedkamer het veld op. Door met meer lef te spelen en een beetje geluk komt de bal voor de voeten van Gianni Dos Santos. Hij komt oog in oog te staan met de Brabantse keeper en weet de 1-1 binnen te schieten.

FC Dordrecht kan de score niet verder uitbouwen en de Eindhovenaren zetten een tandje bij. Ze komen steeds meer voor het doel van Swolfs die zich goed staande weet te houden. Helaas kan hij niet alles tegenhouden. Na balverlies van FC Dordrecht wordt het 1-2 en de 1-3 wordt via een directe vrije trap binnengeschoten.

De Schapekoppen gaan vol voor een slotoffensief. Ze komen steeds meer voor het Eindhovense doel. De aansluitingstreffer blijft niet uit. Kevin Jansen kopt de bal in het doel naar een fraaie voorzet van Jurian Hobbel, 2-3. Helaas blijft het hier bij.

Na een matige wedstrijd komt het slotoffensief net te laat. In het Riwal Hoogwerkers Stadion eindigt het duel in een 2-3 overwinning Jong PSV. Volgende week staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. De Schapekoppen hopen tegen FC Volendam de eerste punten van 2021 binnen te halen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.