Oplevering nieuw stadion FC Dordt in 2013

FC Dordrecht hoopt in 2013 het nieuwe stadion aan de Provincialeweg te betrekken

Dat verkondigde voorzitter Ad Heijsman gisteravond tijdens het businessevent van de Dordtse betaald voetbalorganisatie, waar zo’n 250 aanwezigen niet alleen luisterden naar het relaas van de preses maar ook aan de lippen hingen van bondscoach Bert van Marwijk. Van Marwijk gaf zijn gehoor inzicht in de voorbereiding op het voor Oranje zo succesvol verlopen WK in Zuid-Afrika en accentueerde in zijn verhaal aspecten als motiveren en het geven van leiding.

Ad Heijsman gaf vervolgens inzicht in de stand van zaken omtrent het nieuwe stadion. Hij presenteerde daarbij een nieuwe schets van de stadionplannen. ,,In eerste aanleg zou het stadion één groot complex worden, vergroeid met winkelketens en andere ondernemingen. Maar in de nieuwe schets gaan we uit van een stadion omringd door meerdere losse gebouwen. We zijn nu bezig met de fasering van die gebouwen. Het gaat daarbij om koop of huur, beleggers en planning.”

Welke voorzieningen naast het stadion komen, is nog steeds niet duidelijk. Wel zijn de kaders bekend waarbinnen de initiatiefnemers van de (stadion)plannen zich mogen bewegen. ,,De gemeente Dordrecht heeft drie randvoorwaarden gesteld: bij het stadion mag geen supermarkt komen, er mag geen bioscoop gebouwd worden en op de locatie Krommedijk, die vrijkomt na ons vertrek, mogen maximaal tien woningen per hectare in plaats van de eerdere twintig woningen per hectare komen,” aldus Heijsman, die verkondigde dat een bioscoopexploitant ook tot de potentiële partners hoort. ,,Maar die partij kan ik momenteel, hoe graag ik ook zou willen, niets bieden.”

Achter de schermen wordt dus de komende tijd keihard verder gewerkt aan de vormgeving van de plannen. ,,Voor sommigen lijkt het alsof er niets gebeurt, maar niets is minder waar,” geeft Heijsman, die als werktitel voor het project De Groene Biesch onthulde, aan. ,,Het jaar 2011 zal in het teken staan van rekenen en tekenen. In 2012 willen we alle procedures doorlopen en starten met de bouw, die in 2013 afgerond moet zijn.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.