Opening Cruijff Court voor speciaal onderwijs

Donderdag 17 oktober werd het Cruijff Court bij de Kiem school aan de De Sitterstraat feestelijk geopend. Het speelveld is voor de leerlingen van de school aangepast zodat kinderen met een lichamelijke beperking ook gebruik kunnen maken van het Cruijff Court.  Wethouder Reynvaan en een deel van de FC Dordrecht selectie waren aanwezig om de aftrap te nemen.

Rihairo Meulens, Yoëll van Nieff, Michael Potkamp en Javier Vet speelden een partijtje voetbal en rolstoelhockey tegen een aantal leerlingen van de Kiem school. Scheidsrechter Danny Makkelie, gekleed in politie-uniform, zorgde ervoor dat de spelregels gehandhaafd werden. En natuurlijk mochten alle leerlingen een handtekening vragen of met de voetballers op de foto.

Wat is Kiem, Onderwijs met Zorg?
Drie – regionale – scholen voor speciaal onderwijs in Dordrecht zijn na de zomervakantie samen als één school in één nieuw gebouw. De Dordtse Buitenschool (voor langdurig zieke kinderen), Mytylschool De Vlij (voor leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking) en De Blije Gaarde (voor zeer moeilijk lerende kinderen) gaan verder als ‘KIEM, Onderwijs met Zorg’ in een nieuw gebouw aan de De Sitterstraat in Dordrecht.

Kiem laat kinderen groeien
De Stichting Vrienden van Kiem ondersteunt de school, zodat de leerlingen nog beter tot ontwikkeling kunnen komen. Voor de nieuwbouw is o.a. een mediatheek geadopteerd; is een bijdrage aan de realisering van een speciaal aangepast Cruijff Court geleverd en worden er schoolwerktuinen naast de school aangelegd. Hiervoor is geld nodig. Met een loterij met mooie prijzen hoopt de stichting een groot bedrag op te halen, zodat veel wensen van Kiem gerealiseerd kunnen worden.

Uw steun kan een auto opleveren
De hoofdprijs is namelijk een enige echte Volkswagen High Up! Daarnaast verloten we ook een schitterende scooter en een elektrische fiets. Of wat dacht u van  een VIP arrangement bij FC Dordrecht,  Apple TV  of de vele waardecheques en cadeaubonnen?  De loten worden o.a. bij FC Dordrecht (en onze voorverkoopadressen) verkocht per boekje van 10 loten. Een boekje kost 10 euro.

Bekijk de foto’s van de opening van het Cruijff Court Kiem

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.