Op zijn plek in Dordrecht

Huurling Roderick Gielisse verlengt zijn verblijf

Voor verdediger Roderick Gielisse blijkt zijn tijdelijke verblijf als ADO-huurling bij FC Dordrecht een schot in de roos. Gielisse is uitgegroeid tot een zekerheidje op de rechtsbackpositie, speelde bijna alle wedstrijden en keert na het zomerreces terug aan de Krommedijk. ,,Het bevalt me prima hier.”

Aanvankelijk was de bedoeling dat de 22-jarige inwoner van Moerkapelle, evenals zijn collega-huurlingen Tom Beugelsdijk en Kevin Tano, na de verhuurperiode zou terugkeren bij ADO Den Haag. Gielisse heeft echter na ampel beraad met de technische beleidsbepalers bij de eredivisionist besloten om zich ook volgend seizoen aan FC Dordrecht te laten verhuren. ,,Ik zou bij ADO geen kans maken om in de basis bij het eerste te komen. Hier bij FC Dordrecht is men tevreden over hoe het dit seizoen is gegaan en het bevalt me hier ook prima. Daarom kom ik volgend seizoen terug. Daarna ben ik transfervrij en kijk ik wel verder.”

Met een havo-diploma op zak en in het achterhoofd om ‘later’ werk te vinden in het sportmanagement stort Gielisse zich momenteel vol op zijn voetballoopbaan. Daarbij volledig gesteund door zijn ouders, die hem overal volgen. ,,Mijn vader heeft zelf ook gevoetbald, dus ik was wel voorbestemd om voetballer te worden. Maar er zijn veel jongens die dromen van een doorbraak in het betaalde voetbal. Je moet daar ook een beetje geluk bij hebben. Vorig seizoen heb ik vier wedstrijden in de eredivisie gespeeld met ADO, vervolgens heb ik met toenmalig trainer John van den Brom een gesprek gehad en daarbij kwam de optie FC Dordrecht naar boven. Nee, daar baalde ik absoluut niet van. Ik wilde minuten maken, aan spelen toekomen. Dat is uitgekomen. Het is voor mezelf een belangrijke en geslaagde stap geweest.”

De van oorsprong middenvelder bleek zo goed te aarden aan de Krommedijk, dat hij een vaste waarde is geworden als rechtsback. Op twee wedstrijden na speelde Roderick Gielisse alles bij FC Dordrecht. ,,Het gevolg van die rode kaart in de uitwedstrijd bij Almere City FC,” haalt hij aan. ,,Eigenlijk de grootste sportieve tegenvaller voor mij dit seizoen. Ik krijg ook niet zoveel kaarten als verdediger. Dit seizoen wel een paar voor praten, dat was niet zo slim. Ik maak niet snel tackles, blijf lang op mijn benen staan. Ik denk wel dat ik een moderne rechtsback ben, zoals dat tegenwoordig genoemd wordt: een verdediger die niet alleen zijn tegenstander uitschakelt, maar ook nog het vermogen heeft om er overheen te gaan en die ook in aanvallend opzicht iets kan betekenen.”

Die speelstijl zorgde er mede voor dat Gielisse thuis tegen Almere City FC zijn eerste competitietreffer voor FC Dordrecht kon bejubelen. Zoals er dit seizoen, met name in het eigen GN Bouw Stadion veel te juichen viel. ,,Thuis hebben we, in tegenstelling tot uit, vaker het geluk kunnen afdwingen. Dat verklaart denk ik ook wel het grote verschil tussen onze uit- en thuisbalans. Thuis speelden we met meer overtuiging, met het gevoel dat het goed zou komen. Dat was ook de voorbije twee wedstrijden tegen FC Den Bosch en FC Oss zo. Wedstrijden die we moesten winnen om uitzicht op de play-offs te houden. En dat gebeurde.”

Winst bij Helmond Sport geeft vanavond zekerheid over een seizoensvervolg. Voor Gielisse zou het een primeur betekenen. ,,Van Nick Coster, met wie ik carpool, heb ik al veel verhalen over de play-offs gehoord. Het zou fantastisch zijn om dat mee te maken.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.