Op naar winst!

Vrijdagavond staat de wedstrijd tegen het laag geklasseerde Telstar op het programma. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het 711 Stadion. De Schapekoppen gaan vol voor de winst om met een goed gevoel het bekerduel met Cambuur in te gaan.

 

Telstar

Telstar staat op dit moment 18e in de Keuken Kampioen Divisie met maar 14 punten. Er werd pas vier keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Er werd gewonnen van Jong Ajax, MVV, Top Oss en FC Den Bosch. Dit zijn allemaal teams die, op dat moment, in de onderste regionen van de KKD stonden. ‘De witte leeuwen’ kunnen dus niet gezien worden als stuntploeg. Telstar scoorde 18 keer en kreeg 33 doelpunten tegen.

De spits van ‘De witte leeuwen’ is een echte doelpuntenmaker, in 18 wedstrijden scoorde hij negen keer en gaf één assist. De ploeg uit Velsen heeft geen aangever in de ploeg, degene met de meeste assists is Van de Loo die er twee gaf.

Voor Trevor Doornbusch wordt het vrijdagavond een bijzonder duel. De keeper maakte in 2022 de overstap van Telstar naar FC Dordrecht. Bij Telstar stond de doelman 16 wedstrijden onder de lat. Bij FC Dordrecht keepte hij pas drie keer, waaronder het bekerduel tegen FC Lisse en afgelopen vrijdag tegen VVV-Venlo viel hij in.

 

FC Dordrecht

De Schapekoppen verloren afgelopen vrijdag pas voor de derde keer dit seizoen, VVV-Venlo was met 3-1 te sterk. De laatste keer dat de Dordtenaren een uitwedstrijd in de KKD wonnen was op 18 september dit jaar. Met 27 punten staat FC Dordrecht op de negende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen werd er zes keer gewonnen en negen keer gelijkgespeeld.

Rene Kriwak is de topscoorder van de Dordtenaren met acht doelpunten. In wedstrijden waar de Oostenrijker scoorde werd nog niet verloren dit seizoen. Jari Schuurman is nog steeds de assistkoning van FC Dordrecht én de Keuken Kampioen Divisie, hij gaf er al acht dit seizoen. Als Schuurman een assist geeft wordt er bijna altijd gewonnen, alleen tegen NAC werd gelijk gespeeld.

 

Onderlinge balans

Onderling zijn de clubs aan elkaar gewaagd, FC Dordrecht won 30 keer en Telstar 32 keer. Vorig seizoen werd er tweemaal gelijk gespeeld. De wedstrijd in Velsen eindigde in 2-2 dankzij twee doelpunten van Pinas.

 

Scheidsrechter

De arbiter dir vrijdagavond alles in goede banen moet leiden is Laurens Gerrets. De leidsman wordt geassisteerd door Ozinga, Ten Hoeve en vierde official Drost. Gerrets floot eerder dit seizoen de wedstrijden tegen FC Eindhoven en NAC Breda, beide wedstrijden eindigde in een gelijkspel.

Ben jij erbij in Velsen Zuid om de ploeg van Santoni naar de overwinning te schreeuwen? Koop je kaartje via tickets.fcdordrecht.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.