Op naar Alkmaar!

FC Dordrecht speelt maandag om 20:00 uur in Wijdewormer tegen Jong AZ. Op het AFAS trainingscomplex is het aan de Schapekoppen om door te pakken op de goede reeks waar de club zich in bevindt!

Jong AZ

Jong AZ doet het dit seizoen relatief goed. Vorig jaar in deze speelronde stond de ploeg achtste in de ranglijst, momenteel staan ze twaalfde. Sinds het team in de Keuken Kampioen Divisie zit wist het maar twee keer zo hoog te staan als nu. Jong AZ staat dus twaalfde. Van de 21 gespeelde wedstrijden zijn er acht gewonnen, acht gelijkgespeeld en ook weer acht verloren. De Alkmaarders hebben een doelsaldo van vier in de min. 29 keer gescoord, 33 keer hebben ze moeten vissen.

Topscoorder bij Jong AZ is Jayden Addai met negen doelpunten. Ricuenio Kewal is de assistgever van de groep. Hij wist al zes keer de beslissende pass te geven.
Er zijn drie spelers die de overstap van Jong AZ naar FC Dordrecht hebben gemaakt. Joris Kramer was negentien jaar toen hij in 2016 richting De Krommedijk kwam. Ook Guus van Weerdenburg en Emir Biberoğlu kwamen over vanuit Alkmaar.

FC Dordrecht

FC Dordrecht wist de laatste drie wedstrijden winnend af te sluiten. Alleen ADO Den Haag wist daaraan te tippen. De meest recente overwinning was tegen Helmond Sport waar wij in het M-Scores stadion met 2-0 de punten in Dordrecht hielden. Shiloh ’t Zand en René Kriwak zorgden voor de goals.

Kriwak is de topscoorder van FC Dordrecht met negen goals. Op nummer twee in de topscorers-ranglijst is een gedeelde plek tussen Mathis Suray en Ilias Sebaoui. Beide mannen staan op zes goals. Jari Schuurman is de top assistgever met negen assists.
Nieuw in de selectie is keeper Celton Biai. De Portugees kwam deze week over van Vitória Guimarães. Afgelopen zomer speelde hij nog tegen Nederland onder 21 op het Europees Kampioenschap. Die wedstrijd eindigde in 1-1.

 

Onderlinge balans

FC Dordrecht kwam eerder dit seizoen, op de kop af acht maanden geleden, niet verder dan de brilstand. 0-0 was de eindstand op De Krommedijk. De algehele balans komt uit in een nipt voordeel voor Dordrecht. Van de twaalf wedstrijden tegen Jong AZ wist Dordrecht er 5 te winnen. Drie keer eindigde het gelijk. Vier keer ging jong AZ er met de winst van door.

 

Scheidsrechter

De wedstrijd wordt gespeeld onder leiding van scheidsrechter Boyd van Kommer. Hij wordt geassisteerd door assistenten Been en Sahiner. Vierde official van dienst is Henshuijs.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.