‘Op dit niveau worden fouten afgestraft’

Na Willem II en Scheveningen maakte AZ een eind aan het bekersprookje van FC Dordrecht. Voor het tweede jaar in successie verlieten de Alkmaarders met een toegangsbewijs voor de volgende ronde de Merwestad en, om de parallel door te trekken, wederom reikte een tomeloze inhaalrace van de ‘schapenkoppen met een leeuwenhart’ niet ver genoeg.

,,Voor rust gaven we eigenlijk geen kans weg en toch stonden we met 0-3 achter. Dat leergeld moesten we keihard betalen: op dit niveau worden onze fouten genadeloos afgestraft,” reflecteerde interim-trainer Harry van den Ham op de eerste helft, waarin Dordtse kansenmorserij en Noord-Hollandse efficiency de optelsom voor het tussenresultaat vormden. ,,Absoluut een kwaliteit van AZ,” vond verdediger Josimar Lima, die bij de tweede treffer van Jozy Altidore door de Amerikaan, met wie hij achteraf het shirt wisselde, flink in de wind werd gezet. ,,We waren ook niet alert genoeg, nadat we toch goed aan de wedstrijd waren begonnen.”

Captain Rogier Molhoek, die in de rust aan de kant bleef, had geen speciaal gevoel gehad bij de ontmoeting met zijn oude club. ,,De spelers die er nu lopen, daar heb ik niet mee samengespeeld. Er zijn alleen nog wat mensen uit de begeleiding uit mijn tijd,” sprak de Hoeksche Waarder, die vond dat zijn ploeg een groot compliment verdiende voor de tweede 45 minuten. ,,Daarin hebben we er toch weer een wedstrijd van gemaakt.”

Een observatie die Harry van den Ham ook deelde. ,,We hebben het publiek in elk geval getoond dat we niet opgeven. Het klinkt cliché, maar daardoor nemen we wel met opgeheven hoofd afscheid van de bekerstrijd. FC Emmen vrijdag winnen en we hebben een fantastische eerste seizoenshelft beleefd.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.