‘Op deze manier wordt het heel lastig’

Met frisse tegenzin begonnen de spelers van FC Dordrecht in een verlaten stadion aan de noodzakelijke cooling down met het oog op de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur van komende maandag. De 1-2 nederlaag tegen Sparta zorgde voor bedrukte gezichten en voor teleurstelling in de stem bij interim-trainer Virgil Breetveld.

,,Op deze manier wordt het halen van de play-offs wel heel lastig,” liet de oud-prof zich na het overzien van de consequenties van de uitslagen en de nieuwe stand in de Jupiler League ontvallen. ,,De concurrenten FC Oss en FC Den Bosch lopen niet verder weg, maar dan moeten we wel zelf wedstrijden gaan winnen. En dat is weer niet gelukt, waardoor de tijd voor ons aan het verstrijken is.”

Breetveld was nochtans content met de uitvoering geweest. ,,Normaliter willen we volop druk zetten, met een centrale verdediger die ook nog eens uitstapt, maar dat vindt Sparta alleen maar lekker. Daarom zijn we behoudender gestart en dat pakte goed uit, want ik denk dat we tot de rust nauwelijks iets hebben weggegeven. Zelf creëerden we enkele goede mogelijkheden en de treffer viel op een psychologisch erg prettig moment.”

,,Maar in de tweede helft laten we bij de twee tegentreffers de organisatie varen. Bij de eerste tegentreffer laten we Bel Hassani helemaal vrij, bij het tweede doelpunt van Sparta wil Stef (Doedée) nog voor Luirink komen maar staat Danny Buijs vervolgens vogelvrij. Totaal onnodig en heel erg zuur,” aldus Breetveld.

De trainer kan maandag geen beroep kan doen op centrale verdediger Mawouna Amevor die een gele kaart kreeg en is geschorst voor de confrontatie met SC Cambuur.

Tekst: Arco Bomgaars / AD
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.